El dossier

L’AUTODETERMINACIÓ NO ÉS DELICTE

Sota el lema L’autodeterminació no és delicte s’iniciaran el mateix dia del judici, el 12 de febrer, un nou cicle de mobilitzacions que promouen nombroses organitzacions polítiques, socials, sindicals i veïnals de múltiples sensibilitats polítiques i ideològiques en defensa de la democràcia. David Fernàndez, Estel Solé, Anna Sallés i Martí Anglada van ser els encarregats de fer-les públiques i de cridar a la mobilització popular. Entre les entitats que hi donen suport i se sumen a les mobilitzacions hi ha l’Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa els familiars de presos i exiliats; l’ANC i Òmnium; JuntsxCAT, ERC, PDeCAT, la CUP i els comuns, i una llarga llista d’entitats i agrupacions com Unió de Pagesos, la FAPAC, la Plataforma per la Llengua, els Escoltes Catalans i Irídia.

12 FEBRER: BARCELONA I MADRID.

El mateix dia que començarà el judici es preveu una aturada a Catalunya. Serà de deu minuts a les 12 del migdia davant dels centres de treball. I a les 18 h es convoquen manifestacions a totes les capitals de vegueria: Barcelona (plaça Catalunya), Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.

A Madrid, es preveu un concentració davant el Tribunal Suprem (plaça Villa de París) des de primera hora del matí per fer costat als encausats en l’inici del judici.

16 FEBRER: GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA. La gran marxa que fa setmanes que preparen l’ANC i Òmnium serà en dissabte, a les 17 h a la Gran Via, i anirà de la plaça Espanya a la plaça Universitat.

21 FEBRER: ATUREM-HO TOT. Es fa una crida a secundar la vaga general convocada per alguns sindicats, encapçalats per la Intersindical CSC, i a la qual han donat suport els partits sobiranistes.

16 MARÇ: MADRID. Gran mobilització a Madrid, també en dissabte per facilitar la participació. Encara queden força aspectes per concretar sobre aquesta manifestació, però de moment se sap que es farà a les 18 h. Falta, però, concretar-ne el lloc. Els impulsors de la mobilització han explicat que es confia tenir el suport de l’esquerra madrilenya i que ja s’han iniciat contactes.

EUROPA I ELS EUA. Les assemblees exteriors de l’ANC han programat mobilitzacions a prop d’una trentena de ciutats europees, i també se’n preveu una als EUA. De moment, s’han confirmat mobilitzacions a Alemanya, França, Suïssa, Bèlgica, Andorra, el Regne Unit i Dinamarca. Destaquen les protestes en sis capitals europees:

Copenhaguen (9 de febrer, 16 h. Norreport a Hojbro Plads).

París (10 de febrer, 12.30 h. Place de la Republique).

Londres (12 de febrer, 19 h. Downing Street).

Brussel·les (12 de febrer, 12.30 h. Schuman).

Luxemburg (12 de febrer, 18.30 h. Davant l’ambaixada espanyola).

Berlín (16 de febrer).

I també s’hi afegiran altres ciutats com Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Munic, Colònia, Edimburg, Glasgow, Basilea, Zuric, Sant Sebastià, Bilbao i Vitòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor