El dossier

Unes firmes de luxe

Noms consagrats i noves veus de l’articulisme català s’apleguen a les pàgines d’opinió i anàlisi de la revista, amb una voluntat d’acostar el lector a la reflexió sobre la realitat i a l’anàlisi experta en temes tan diversos com l’actualitat política, les polítiques de gènere i les diferents disciplines culturals

El sociòleg Salvador Cardús, l’advocada Gemma Calvet, el politòleg Ramón Cotarelo, els periodistes Joan Vall Clara, Enric Serra i Ramon Roca, l’advocat Gonzalo Boye i l’historiador Antoni Segura són persones reconegudes en el món de l’anàlisi periodística que La República va voler incorporar al seu projecte des del primer dia. Firmes de prestigi a les quals se sumen, també des que va arrancar aquesta aventura editorial, la de Martí Gironell i les procedents del món de la política, tot i que ja no estan en actiu, de Marta Alòs, Anna Simó, Josep-Lluís Carod-Rovira i Mireia Boya, que contribueixen al pluralisme amb les seves anàlisis i reflexions sobre temes d’actualitat. L’expertesa i la lucidesa analítica, tanmateix, no són patrimoni exclusivament de la veterania. Hi ha una onada de noves veus que La República també ha incorporat al seu projecte. És el cas de les periodistes Magda Gregori, Marta Roqueta i Gemma Aguilera, així com la també periodista i escriptora Laura Pinyol i l’advocada i periodista Bea Talegón.

I les dues últimes incorporacions, els consellers a l’exili Lluís Puig i Toni Comín, que des de fa més d’un any tenen una col·laboració quinzenal.

A la llista d’articulistes d’opinió general s’hi sumen els noms específicament dedicats a l’anàlisi i la crítica cultural. És el cas de Vicenç Pagès Jordà, Sam Abrams, Alberto Velasco, Miquel de Palol, Jaume Vidal, David Castillo, Núria Puyuelo, Jordi Camps-Linnell, Jordi Bordes, Lluís Llort i David Paloma. Dissortadament, fa unes setmanes va morir Arnau Puig, que precisament va publicar el seu últim article a la nostra revista.

Capítol a banda mereix el periodista Lluís Simon, que cada setmana posa sota la seva aguda lupa la vida pública dels Borbons. I els col·laboradors Oriol Canosa i Miquel Berga, que acosten als joves lectors temes complexos de manera molt planera.

Un luxe que La República pot oferir als seus lectors amb un esforç especial i el compromís encomiable dels seus articulistes i col·laboradors.

Susanna Oliveira

soliveira@lrp.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor