El dossier

Els catalans, tastaolletes

Aplicacions com Too Good To Go funcionen bé a Catalunya: les botigues treuen excedents del dia a dia, i els usuaris, menjar a més bon preu. Gràcies als paquets sorpresa, molts aliments se salven d’anar a la brossa

N’hi ha més d’una i més de dues, però una de les aplicacions més conegudes –nascuda a Dinamarca– és Too Good To Go. Posa en contacte establiments que tenen estoc per vendre i clients interessats a comprar menjar bo i a bon preu. La botiga penja a l’aplicació els paquets sorpresa disponibles, els clients els reserven i els paguen i ho han d’anar a recollir dins de la franja horària que se’ls indica. Com a usuària, de vegades és complicat trobar paquets de segons quin tipus: sempre els ha reservat algú abans! Mònica Manso és la region lead de l’empresa a Catalunya. “A mi també em passa! Cal estar atents. Quan una botiga t’interessa, mira a quina hora es lliuren els paquets. Al cap d’una mitja hora ja apareixen els de l’endemà! Passa molt amb el menjar preparat, les fruites i verdures, la peixateria, les carns... al minut que es publiquen els paquets, ja s’han reservat. En el cas dels forns, per exemple, que hi ha molta oferta, no hi ha tanta pressa per reservar.”

Too Good To God va començar a l’Estat el setembre del 2019. Ara tenen oficines a Madrid i a Barcelona. “Està funcionant a tot arreu, però a Catalunya és on més bona resposta ha tingut. També perquè s’hi han adherit marques importants, com ara Ametller Origen i Nostrum, fet que també ajuda que el petit comerç s’hi involucri i que més persones es descarreguin l’app. A Barcelona tenen més de 1.100 establiments adherits, i en el conjunt de Catalunya, 2.300. “Barcelona és molt cosmopolita, mira molt per la sostenibilitat, i més en relació amb el menjar. Estan oberts a provar-ho.”

Enrique de Miguel és cofundador de l’app Encantado de Comerte. Ha Nascut a Saragossa i s’està estenent. De fet, han tingut contactes amb l’Ajuntament de Barcelona, precisament per tractar la dimensió social del seu projecte. També se salva menjar que aniria a la brossa. En el seu cas, diu: “Ens hem centrat en el comerç local, que ens encanta, dona vida a les ciutats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor