El dossier

Es dispara la tornada als gimnasos

Els gimnasos de tot el món es recuperen amb força després de les restriccions de la pandèmia, segons un informe de de la companyia Les Mills, líder en activitats de fitness grupal. Així, l’últim Informe Les Mills 2021 Global Fitness Report detecta una important recuperació a nivell mundial de l’activitat esportiva i que els usuaris de gimnasos busquen la motivació i la connexió social que aporta l’activitat en grup, després de mesos d’entrenament en solitari.

L’Estudi, basat en les opinions de 12.157 usuaris dels cinc continents, analitza com han canviat els hàbits d’entrenament i destaca les noves tendències que s’imposaran en els pròxims anys. De fet, els resultats indiquen que les classes col·lectives han augmentat en un 120% respecte als nivells anteriors al període de confinament en aquells mercats en els quals s’han aixecat les restriccions.

El sondeig posa de manifest que les activitats de fitness en grup es disparen, ja que un 85% dels assistents al gimnàs es mostra interessat a provar noves experiències de classes presencials en les seves instal·lacions. D’altra banda, l’entrenament en grup continua sent la primera opció per a un 67% dels socis de centres esportius, en comparació a d’altres opcions.

Els factors més valorats pels usuaris a l’hora d’assistir al gimnàs són la professionalitat de l’instructor (28%), seguit de la qualitat de la música (24%) i el tipus de classe (21%). En concret, el perfil dels instructors és un aspecte clau, ja que incrementa la motivació i generen una connexió més profunda en els entrenaments, la qual cosa repercuteix de manera positiva en l’adherència a l’entrenament i en els resultats finals.

L’impacte de la pandèmia en el panorama del fitness és evident en tot l’informe. Tot indica que el boom del fitness digital perdurarà, ja que el 80% dels usuaris de gimnasos pensa continuar utilitzant els entrenaments digitals un cop acabi la pandèmia. En aquest sentit, la majoria dels esportistes (59%) s’inclina per un repartiment de 60:40 entre els entrenaments en el gimnàs i a casa.

El confinament també ha donat lloc a una nova generació d’aficionats al fitness que s’ha iniciat amb passos tímids i que encara té molt camí per recórrer, ja que el 27% dels enquestats es descriu com a “principiants absoluts”.

Finalment, els resultats mostren que, d’entre els diferents programes d’entrenament, el HIIT es consolida com la classe de fitness més popular al món, realitzada per un 32% dels enquestats, seguit de prop pel ciclisme indoor (30%) i les classes de ball (29%).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor