El dossier

Imatges de la pandèmia

La seu de Girona del Col·legi de Periodistes acull l’exposició “RaholaFoto2021”, una selecció de les 109 imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra –de la qual se n’ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al dia 30 d’aquest mes de setembre (de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 de la tarda). Després, s’integrarà al programa d’exposicions itinerants de la Diputació.

Aquesta exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels trenta treballs fotogràfics que es van presentar a la dotzena edició dels Premis, centrada en l’any 2020. Semblava que el temporal Gloria havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d’anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

Tant la fotografia guanyadora, de Toni Ferragut, com la finalista copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la COVID-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostraven com un virus va sacsejar les nostres vides i les va alterar durant molt més temps del que havíem previst.

Una vegada més, els fotoperiodistes van tenir un paper essencial a l’hora de confrontar-nos amb una realitat que, sobretot als primers mesos, les autoritats preferien que s’expliqués amb xifres i no amb imatges. Fotografies com les que integren aquesta exposició són necessàries per recordar-nos que darrere dels números i de les estadístiques hi ha persones, amb les seves emocions, pors i esperances.

“RaholaFoto2021” inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor