El dossier

Protesta general

Els carrers i places del país es tornen a omplir, en aquest cas per reclamar la llibertat del president Carles Puigdemont

La gent va tornar a sortir al carrer. En aquest cas, per exigir la llibertat del president Carles Puigdemont. I ho va fer de forma immediata i massiva. A primera hora del divendres, poques hores després que es donés a conèixer la notícia de la detenció a l’Alguer, més d’un miler de persones es van concentrar molt a prop del consolat italià convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La gent va cridar les tradicionals consignes, com ara “Puigdemont, el nostre president”, “independència”, “visca la República Catalana” i també va clamar contra la taula de diàleg.

Entre els assistents hi havia destacats líders dels partits independentistes, com ara la presidenta i la vicepresidenta del Parlament, Laura Borràs i Alba Vergés, respectivament; el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i representants de la CUP com Carles Riera i Dolors Sabater. Tampoc hi van faltar alguns dels presos indultats, com ara Jordi Turull, ni la plana major de les entitats sobiranistes, amb el president i el vicepresident d’Òmnium, Jordi Cuixart i Marcel Mauri, respectivament, i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va afirmar que la detenció responia a “la mala fe del Tribunal Suprem, que havia dit que les euroordres estaven suspeses” i va denunciar que la detenció responia a “una persecució demofòbica” contra l’independentisme per part de l’Estat espanyol. Per la seva banda, la presidenta Laura Borràs va afirmar que esperava que Itàlia respectés els tribunals europeus i que l’Estat espanyol ho fes de la inviolabilitat parlamentària de Carles Puigdemont. Borràs també es va lamentar que la concentració no es pogués fer just al davant del consolat i va recordar el caire pacífic i cívic de les manifestacions independentistes. Les mobilitzacions també es van reproduir en altres punts del país i fins i tot a l’Alguer. En el cas de Girona, al migdia centenars de persones es van concentrar al davant de la delegació de la Generalitat.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va convocar els ciutadans a concentrar-se a les 20 h al davant de tots els ajuntaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor