Salut

Nova ubicació del CAP La Sagrera

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han acordat la nova ubicació del que serà el nou CAP La Sagrera, al districte de Sant Andreu de Barcelona. Aquest centre d’atenció primària està pendent d’una ampliació a causa de l’important creixement demogràfic al barri i de la situació excepcional de la pandèmia. Les limitacions de l’espai on és ara feien inviable l’ampliació del centre i, per aquest motiu, Salut va demanar al consistori la possibilitat de buscar un nou solar on poder ubicar un nou CAP. Després de mesos de treball entre les dues institucions, i en comunicació amb els equips professionals i les entitats veïnals que havien reclamat aquesta solució de manera urgent, s’ha acordat iniciar els tràmits per construir el nou centre al Passatge Bofarull, just al costat del poliesportiu La Sagrera. La parcel·la té una superfície de base de 1.000 m2 que s’haurà d’adequar per a la futura construcció a uns 800 m2 i a una alçada de 4 pisos, un global aproximat de 4.000 m2.

El projecte de funcionalitat del nou CAP La Sagrera preveu mantenir la cartera de serveis que disposa el centre en aquests moments, esponjant l’atenció a la ciutadania. En paral·lel, des d’ara i fins que comencin les obres, l’Ajuntament de Barcelona cercarà alternatives als usos que actualment té la pista provisional d’entrenament que deixarà de donar servei d’aquí a dos anys, aproximadament. Igualment, Salut i Ajuntament valoren de forma molt positiva el paper que han jugat la Plataforma pel CAP La Sagrera, així com l’Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera i els equips professionals del CAP per arribar a aquest consens.

Actualment el CAP La Sagrera te una àmplia cartera de serveis oferint medicina de família, infermeria, pediatria, odontologia, treball social i atenció a la salut sexual i reproductiva. També es gestionen 3 residències de gent gran i una de salut mental. També és el centre de referència de 18 escoles i de l’atenció i seguiment a un centre de menors. A més a més ofereix serveis d’atenció especialitzada integrada, amb visites de consultes per a les especialitats de cardiologia, endocrinologia, pneumologia i centre de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ). En les properes setmanes es procedirà a fer el canvi d’ús del solar i s’iniciarà el procés de cessió del solar que culminarà en l’aprovació del Ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona. Un cop es formalitzi la cessió del terreny per part de Patrimoni al Servei Català de la Salut (CatSalut) s’iniciaran els tràmits per a la licitació del projecte d’obra. Es preveu que la construcció del nou CAP pugui estar enllestida en 5 anys

Conscients del temps que es trigarà a construir el nou centre, des del departament de Salut i conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona s’ha treballat per trobar un espai proper al CAP actual on poder habilitar un mòdul provisional per ampliar els serveis d’atenció del centre mentre durin les obres. La ubicació d’aquest nou edifici de suport es farà al carrer Baixada de la Sagrera, a un 300 metres de l’actual CAP La Sagrera, la qual cosa permetrà una mobilitat àgil tant des del punt de vista dels equips professionals que hi treballen com per a les persones usuàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor