Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 21 al 28 d’octubre

Diumenge 21 octubre

Gran rua groga

Òmnium Alella-el Masnou-Teià

organitza la “Gran rua groga del Maresme”. Es farà des de Mataró fins a Montgat, per l’N-II, a les 10.30 h. El punt de trobada serà l’aparcament del centre comercial Carrefour de Cabrera de Mar (N-II, km 644).

Com sempre, el color groc serà el fil conductor d’aquesta activitat, que vol fer visible la indignació davant la injustícia per l’empresonament dels presos polítics. Hi haurà una gran rua de cotxes i motos guarnits amb motius de color groc.

Dilluns 22 octubre

Cultura i sobirania

La sala 22 de l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès acollirà a les 19 h una xerrada amb Pere Camps, promotor i activista cultural, sobre la cultura com a primera de les sobiranies. L’acte s’emmarca en el cicle “Els dilluns d’Òmnium a Cerdanyola”.

Dilluns 22 octubre

‘El cant dels ocells’, a Berga

La plaça de Sant Pere de Berga segueix acollint cada dia a les 19 h una concentració amb diversos músics berguedans que interpreten El cant dels ocells amb l’objectiu d’homenatjar i reclamar la llibertat dels presos polítics.

Dilluns 22 octubre

Caminada a Cornellà

Com cada dilluns, es farà la caminada per reclamar la llibertat dels presos, que començarà a les 19 h davant l’ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Dilluns 22 octubre

Concentració a Tortosa

Segueixen també les concentracions dels dilluns a la plaça Alfons XII de Tortosa, a les 20.30 h, en aquest cas amb el saxofonista Joaquim Vilagrassa.

Dimarts 23 octubre

Cada dimarts, a Vic

La plaça Major de Vic (Osona) segueix sent cada dimarts el punt de trobada reivindicatiu dels avis i àvies del poble, a les 10 h. L’acte solidari està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Vic i Osona i vol reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn del exiliats.

Dimarts 23 octubre

Exposició a Teià

L’exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de Santiago Sierra, arribarà ara a Teià, on serà exposada del 23 al 27 d’aquest mes a La Unió de Teià, al passeig de la Riera.

Òmnium Alella-el Masnou-Teià també projectarà el documental Les clavegueres de l’Estat. Serà el divendres 26 d’octubre, a les 19.30 h, i també a La Unió.

Dimecres 24 octubre

Presentació a Vilobí d’Onyar

Joan-Lluís Lluís presentarà el seu llibre Jo soc aquell que va matar Franco al Teatre Can Sagrera de Vilobí d’Onyar, a les 20 h. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural la Selva i compta amb la col·laboració de l’ANC de Vilobí d’Onyar i de l’Ajuntament.

Dijous 25 octubre

Conferència a Rosselló

Esther Sancho i Dolors Feliu seran les ponents, a les 19.30 h, de la conferència República, empremta de justícia i llibertat’.

Divendres 26 octubre

Llibertat d’expressió a Pineda

Can Comas, a Pineda de Mar, acollirà divendres una taula rodona sobre art, cultura i llibertat d’expressió, a les 19.30 h. Pep Montes dirigirà la xerrada al municipi maresmenc.

Dissabte 27 octubre

Cartes pels presos a Vic

De nou, reunió a Vic per escriure cartes als presos polítics i exiliats, com en dissabtes anteriors. El taller es farà a les 10 h a la parada dels dissabtes a plaça.

Dissabte 27 octubre

Música per a la llibertat

Al carrer dels Cafès del Vendrell, a les 12 h dels dissabtes, es continua celebrant l’acte de solidaritat organitzat per l’ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès “Música per a la llibertat”, en què es demana l’alliberament dels presos. En aquest acte setmanal, que s’ha fet sense interrupció, hi participen majoritàriament grallers i timbalers del Vendrell, a part de músics locals i de fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor