Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 15 al 23 de desembre

Dissabte 15 desembre

Parada d’Òmnium a Valls

Òmnium Alt Camp farà una parada informativa al Mercat de Nadal del municipi de Valls (tant el dissabte com el diumenge). Aquestes parades informatives d’Òmnium Cultural estan pensades per poder informar massivament tothom de quina és la situació actual d’injustícia que es viu a l’Estat espanyol i per fer arribar a tot arreu el missatge que el judici als presos és una enorme vergonya. Aquestes parades es fan des de fa setmanes arreu del territori.

Dissabte 15 desembre

‘Dies que duraran anys’

La biblioteca municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar acollirà entre el 15 de desembre i el 9 de gener l’exposició de les fotografies del llibre de Jordi Borràs Dies que duraran anys. També es podrà visitar l’exposició Llum als ulls i força al braç, cedida pel Museu de Cabrils. La inauguració de l’exposició es durà a terme a les 12 h. A l’acte hi haurà l’alcalde del municipi de Vilassar de Mar, Damià del Clot. Posteriorment, es farà un aperitiu amb els assistents.

Diumenge 16 desembre

Accions a Lledoners

Doble acció diumenge a Lledoners. Primer, Àlvar Calvet farà un acte de fe llegint articles de la Constitució per després destripar-los. També hi haurà foto de grup de Pep Escoda.

Diumenge 16 desembre

Cartes a Pineda de Mar

El municipi maresmenc de Pineda de Mar acollirà un acte reivindicatiu a favor dels presos polítics i els exiliats. A les 17 h es farà una concentració davant l’Ajuntament de Pineda de Mar i després es farà una marxa reivindicativa per part dels assistents fins a la plaça del Mar. Més tard, entre les 18 i les 20 h, a l’Espai Sara Llorens (antiga biblioteca) es podran escriure cartes per adreçar-les posteriorment als presos.

Diumenge 16 desembre

Presentació a Vilassar de Mar

Diumenge es presentarà a les 12 h, a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar, el llibre Jo també porto el llaç groc, amb la presència de l’autora, Maria Xinxó.

Dilluns 17 desembre

Xerrada a Barcelona

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, i Vicent Partal, director de Vilaweb, debatran dilluns sobre com ha de respondre el poble català en cas d’un nou 155.

Dimarts 18 desembre

L’exposició, a Cervera

La famosa exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de l’artista Santiago Sierra, arriba la setmana que ve al municipi de Cervera. Entre els dies 18 i 28 de desembre, aquesta exposició de denúncia de la falta de llibertat dels presos polítics es podrà veure entre les 12 i les 14 h i entre les 18 i les 20 h a la sala de Sant Joan Degollat, al número 15 del carrer Major. Aquesta exposició és una activitat promoguda per Òmnium Cultural Segarra - Urgell i ha estat possible també gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cervera. La mostra Presos polítics a l’Espanya contemporània va ser prohibida a Madrid en la darrera fira d’art Arco, la qual cosa va crear força polèmica. Posteriorment, l’esmentada exposició ha estat mostrada arreu del territori català.

Divendres 21 desembre

Música a Calella

Cada divendres hi ha “Música per la llibertat” al municipi de Calella, al Maresme, en memòria dels presos polítics i els exiliats. L’acte es du a terme a la plaça de l’Ajuntament a les 20.30 h. El divendres dia 21 de desembre es farà l’assaig de la cançó Tot el poble cantarà. Els assistents poden portar espelmes per al memorial. L’acte reivindicatiu i musical està organitzat per Calella per la Independència ANC, i estarà obert a tots els músics que hi vulguin participar, a banda de comptar amb la col·laboració de Seguim Calella.

Dissabte 22 desembre

Fira del consum estratègic

La Cooperativa Catalana de Serveis Financers prendrà part en la Fira de Consum Local i Responsable de Lleida, que tindrà lloc durant el dia al carrer Sant Antoni.

Dissabte 22 desembre

Segueixen teixint en groc

A la plaça Barcelona de Tortosa segueixen teixint en groc els dissabtes a les 12 h, en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats.

Diumenge 23 desembre

A Santa Perpètua, cant a la llibertat

A les 12 del migdia, a la plaça de la Vila de Santa Perpètua de Mogoda hi haurà un acte amb el nom Un cant a la llibertat. Es tracta d’una cantada de nadales en suport als presos polítics i als exiliats. Aquest cop es comptarà amb la col·laboració de les escoles La Dansa i La Bambalina, a més del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda, que hi participa amb la recuperació de dues nadales fins ara desconegudes. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor