Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 2 al 10 de febrer

Dissabte 2 febrer

Foc i llum a Prats de Lluçanès

El municipi de Prats de Lluçanès acull a partir de les 19 h el Primer festival de Foc i Llum, en record i memòria del 305è aniversari de la primera crema de la vila per part de les tropes borbòniques i de totes les víctimes en el 80è aniversari de la batalla i ocupació de Prats de Lluçanès durant la Guerra Civil. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana territorial de Prats de Lluçanès.

Dissabte 2 febrer

Parades a Sant Andreu i Molins de Rei

Sant Andreu de la Barca i Molins de Rei tenen aquest cap de setmana parades d’Òmnium en què s’informarà de la campanya Judici a la democràcia. La parada de Sant Andreu de la Barca estarà oberta el dissabte, d’11 a 14 h, a la plaça Federico García Lorca. A Molins de Rei, i amb motiu de la Fira de la Candelera, la parada es podrà visitar dissabte i diumenge al número 101 del carrer Major.

Dissabte 2 febrer

Presentació a Vilobí d’Onyar

El llibre Demà tindrem sort, de Núria Martí, serà presentat a la biblioteca Can Roscada de Vilobí d’Onyar, i comptarà amb la presència del protagonista de la història, Joan Pacheco, i de l’autora. L’acte tindrà lloc a les 19 h.

Dissabte 2 febrer

Fira a Olesa de Montserrat

El carrer Salvador Casas i la Casa de Cultura acullen la Fira de Consum Estratègic i de Proximitat durant tot el dia, de les 11 a les 20 h de manera ininterrompuda. A la una del migdia hi haurà un vermut tertúlia.

Dissabte 2 febrer

‘Presos’, a Castelló d’Empúries

L’exposició de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporània arriba al convent de Santa Clara, a Castelló d’Empúries, amb motiu de la festa major de la població. L’artista i professor Àlvar Calvet presentarà a les 18 h l’obra, que estarà exposada fins al dia 3 de març. Calvet és un artista nascut a Tremp l’any 1965, que va viure a partir del 1972 a Sarral i que resideix a Tarragona des del 1977. A les 18.30 h es presentarà, també al convent de Santa Clara, el Llibre negre, a càrrec del seu autor, Jordi Martí Font. El llibre és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans.

Diumenge 3 febrer

Dinar groc a Roses

La plaça Frederic Rahola del municipi de Roses serà l’escenari el diumenge dia 3 de febrer d’un dinar groc, a les 13.30 h, en què es farà una arrossada popular en benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). A l’acte hi haurà parlaments de representants de l’ACDC, l’ANC i Òmnium Cultural. També hi haurà l’actuació del grup rosinc D-Gremlins. El dinar groc està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Roses i l’Alt Empordà. Tots els beneficis d’aquest dinar groc solidari es destinaran als familiars de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Diumenge 3 febrer

El camí de l’exili, a peu

Òmnium Cultural organitza una caminada a peu, seguint la mateixa ruta que va fer el president Lluís Companys el 5 de febrer del 1939. El recorregut anirà de la Vajol fins a coll de Lli i les Illes. La tornada a la Vajol es farà pel coll de Manrella. La sortida tindrà lloc a les 9 h i la caminada durarà unes quatre hores.

Dimecres 6 febrer

Diàleg al Vendrell i a Figueres

L’activista alemany Til Stegmann, catedràtic de filologia romànica, professor de literatura i catalanòfil alemany, serà al Centre Cívic l’Estació del Vendrell per presentar el seu llibre Servir Catalunya des d’Alemanya, a les 20 h. L’acte està emmarcat en les conferències que organitzen l’ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès, amb el títol general de “Diàlegs per a una República”. L’acte serà presentat per l’Anna Vendrell.

El divendres 8 de febrer, Stegmann presentarà el seu llibre a les 20 h a la sala Montal de La Cate, a Figueres. A la presentació també hi participarà Lourdes Godoy i Tomàs, professora de llengua i literatura catalanes.

Dijous 7 febrer

Cada dijous, a Sant Joan Despí

Les concentracions per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats dels dijous al municipi de Sant Joan Despí segueixen davant l’Ajuntament, a les 19.30 h.

Dijous 7 febrer

Presentació a Manresa

Sergi Sol parlarà del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, que narra des de la perspectiva del nucli més íntim del vicepresident el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana. L’acte es farà a les 19 h a l’Espai Òmnium de Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor