Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 7 al 14 de juliol.

diumenge, 7 de juliol

Marató de parades informatives

Aquest cap de setmana, Òmnium Cultural organitza una marató de parades informatives per tot el territori amb el lema Manifestar-nos, expressar, mobilitzar-nos, votar. Ho tornarem a fer. El diumenge 7 de juliol, per exemple, la marató de parades serà present al mercat setmanal de Puigcerdà, organitzat per Òmnium Cerdanya, que convida a acostar-se a la parada i a conèixer la nova campanya Ho tornarem a fer.

plaça dels Herois de Puigcerdà

Lloc:

Hora: de 10 a 13 h

dissabte, 13 de juliol

Sopar groc

Amb el bon temps, tornen els sopars grocs, una bona proposta per donar suport els presos i exiliats polítics i gaudir d’un àpat amb bona companyia.

Torres de Segre

Lloc:

Hora: 20.30 h

divendres, 12 de juliol

Trobada a l’Alt Empordà

Trobada de socis de Pau, Palau-saverdera, Pedret i Marzà i Vilajuïga. Informació sobre la campanya Judici a la democràcia i properes activitats. Per cloure l’acte hi haurà un piscolabis.

sala d’actes del centre cívic, Vilajuïga

Lloc:

Hora: 19 h

dilluns, 8 de juliol

Com cada dilluns, manifestació

Des del novembre del 2017, cada dilluns hi ha manifestació a la plaça Ramon Torres Casanova per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. En acabar la caminada, hi ha un breu parlament i s’informa dels actes previstos.

plaça Ramon Torres Casanova, Barcelona

Lloc:

Hora: 20 h

dissabte, 13 de juliol

Atapeïda jornada groga

Gran diada groga a Santa Eugènia de Berga. Començarà amb un aperitiu popular i seguirà amb una xerrada a càrrec dels familiars dels presos i exiliats (12.30 h) i un dinar de “porta i comparteix” (14 h). Amb la panxa plena, es podrà disfrutar d’una quina solidària i d’una ronda de micròfon obert. Tancarà la diada un concert interactiu a càrrec dels Músics per la Llibertat. També hi haurà la caixa solidària i paradeta. Tots els diners que es recullin durant l’acte aniran destinats a l’Associació Catalans pels Drets Civils.

Gimnàs 1 d’Octubre, Santa Eugènia de Berga

Lloc:

Hora: a partir de les 12 h

dijous, 11 de juliol

Xerrada amb Alonso-Cuevillas

Presentació del llibre 1 judici (polític) i 100 preguntes més i xerrada amb Jaume Alonso-Cuevillas, avocat del president Puigdemont i diputat al Congrés per JuntsxCat. El llibre és com una guia per a no juristes per entendre el funcionament d’un judici penal. Les preguntes que no es gosa fer i els conceptes que se solen confondre s’expliquen de manera clara i entenedora.

plaça 1 d’Octubre, Sant Cugat del Vallès

Lloc:

Hora: 19.30 h

dijous, 11 de juliol

I ara què?

Vicent Partal farà una xerrada col·loqui amb el nom I ara què! En acabar signarà el seu últim llibre Nou homenatge a Catalunya, una reflexió sobre els fets transcendents que es viuen a Catalunya: d’on ve i on ens pot dur la realitat actual.

auditori, Pineda de Mar

Lloc:

Hora: 19.30 h

dissabte, 13 de juliol

Acte ‘Jo acuso’

Acte Jo acuso: ho tornarem a fer al passeig de Mar de Palamós, a càrrec de les advocades Carla Vall i Marta Alsina, el músic Roger Espanyol i un membre de la junta nacional d’Òmnium.

passeig de Mar, Palamós

Lloc:

Hora: 20 h

Diumenge, 14 de juliol

Debat, castellers i exposició del judici

Òmnium Cerdanya celebra un debat com a acte de la campanya del Judici a la democràcia. Hi participaran Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural; Gemma Calvet, advocada i analista política, i Martí Olivella, expert en defensa civil no violenta i membre de NovAct. També hi intervindrà el represaliat de Cerdanya Marçal Rocías –presentat per la periodista Rosa Talamàs–. L’acte acabarà amb un aperitiu i les actuacions de la colla castellera de Cerdanya i Diàdona. També es podrà veure l’exposició El judici a la democràcia: una causa general i contra els drets fonamentals.

Museu Cerdà, Puigcerdà

Lloc:

Hora: 12 h

Divendres, 12 de juliol

Nou ‘judici popular’

Òmnium Alt Maresme organitza un nou judici popular. L’acte serà conduït per la periodista d’aquest setmanari Teresa Màrquez, i comptarà amb els convidats següents: Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural; Carme Herranz, advocada i sòcia del Col·lectiu Ronda; Sergi Blàzquez, advocat, president de Drets i vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, i Albano Dante Fachin, periodista i exdiputat al Parlament.

plaça de l’Església, Calella

Lloc:

Hora: 20 h

dimecres, 10 de juliol

Sopar solidari a Agramunt

Ómnium Segarra-Urgell organitza un sopar solidari als safareigs municipals d’Agramunt. Seguidament, la periodista de Subirats Rosa Vendrell presentarà la proposta Memòries líquides. Veus dels safareigs, sobre les feines de rentar la roba de les nostres àvies i besàvies en rius, recs, basses i safareigs. També hi haurà, des de les 17.30 h, una paradeta informativa i de venda de marxandatge d’Òmnium.

safareigs municipals, Agramunt

Lloc:

Hora: 20 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor