Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 13 al 20 d’octubre.

Diumenge, 13 d’octubre

En Consell Local de la República

A Vilada (Berguedà) es farà pública la constitució del municipi en Consell Local de la República. Amb aquesta declaració, Vilada esdevindrà el primer municipi de la comarca a constituir-se en delegació local del Consell per la República, amb seu a Waterloo, i seguirà les passes d’Amer, Vilobí d’Onyar, Cornellà de Terri i Sant Cebrià de Vallalta, entre d’altres. L’acte serà conduït per veïns del poble organitzats per a tal efecte, i comptarà amb l’assistència de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilada i de representants comarcals del PDeCAT, ERC, la CUP, l’ANC i Òmnium Cultural, a banda de diversos diputats d’aquestes formacions polítiques.

plaça de l’Ajuntament, Vilada

Lloc:

Hora: 12 h

Dimecres, 16 d’octubre

Pels Jordis

Concentració cada dia 16 de mes en protesta per l’empresonament dels Jordis a la plaça Catalunya de Pineda. Se’n denuncia del seu empresonament i se n’exigeix el seu immediat alliberament.

plaça Catalunya, Pineda de Mar

Lloc:

Hora: 20 h

diumenge, 13 d’octubre

El metge de Lampedusa

Estrena de l’obra de teatre El metge de Lampedusa, protagonitzada per Xicu Masó i Miquel Gorriz. El muntatge s’incorpora dins del cicle de l’exili d’Òmnium Selva Interior i la seva realització és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

auditori, Santa Coloma de Farners

Lloc:

Hora: 19 h

dissabte, 19 d’octubre

El Correllengua arriba a Sant Just

Arriben les activitats del Correllengua 2019, enguany dedicat a l’escriptor Pere Calders, que s’han programat a Sant Just. Hi haurà concert vermut amb els Esparriats (grallers del Baix Llobregat), lectura del manifest de Jordi Cuixart, vermut, tapes...

davant del mercat municipal, Sant Just Desvern

Lloc:

Hora: 12 h

cada dia laborable

Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

De dilluns a dissabte, i de tres quarts de dotze del migdia a les dotze, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es concentren a la plaça del Mercadal per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. Ja fa més de 23 mesos que reuneixen cada dia unes dues-centes persones, aproximadament.

plaça del Mercadal, Reus

Lloc:

Hora: 11.45 h

dilluns, 14 d’octubre

Olot no falla

Cada dilluns, i aviat en seran cent, a dos quarts de vuit del vespre, concentració davant l’ajuntament d’Olot a favor de la llibertat dels polítics empresonats.

davant l’ajuntament, Olot

Lloc:

Hora: 19.30 h

diumenge, 13 d’octubre

Des de Lledoners

La Fira de l’Olla de Breda, el 12 i 13 d’octubre, oferix l’exposició Des de Lledoners, una mostra de peces de ceràmica que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fa des de la presó de Lledoners.

Lloc: Centre Cultural Els Forns, Breda

divendres, 18 d’octubre

El testimoni dels fills i les filles dels presos polítics

Presentació de l’obra teatral Abans ningú deia t’estimo, adaptació del llibre del testimoni dels fills dels presos polítics. Actuació a càrrec del CCR Pineda de Mar. Dramatúrgia: Josep Morell. Direcció: Josep i Marta Morell. Els beneficis que generi la representació aniran repartits a parts iguals a la Caixa de Solidaritat dels familiars dels presos polítics, i a la caixa de la campanya Judici a la democràcia d’Òmnium Cultural.

Teatre Clavé, Tordera

Lloc:

Hora: 20 h

dissabte, 19 d’octubre

Suport des del Rosselló

El 19 d’octubre, a la vila de Forques (Rosselló) es farà una diada a favor dels presos i els exiliats polítics. Hi haurà una exposició de fotos del procés, un documental del que va passar l’1 octubre i la representació de l’obra Només un lloc tranquil, de Miquel Sargatal, i a càrrec del grup teatral del Galliner. Hi haurà servei de bar i tómbola. L’entrada és gratuïta.

Foyer Rural, Forques (Rosselló)

Lloc:

Hora: 19 h

Dilluns, 14 d’octubre

Cap a la plaça de la Paeria

Cada dilluns, i ja en van més de cent, a Cervera es concentren a la plaça de la Paeria per demanar l’alliberament dels presos i dels exiliats polítics.

plaça de la Paeria, Cervera

Lloc:

Hora: 20 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor