Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 17 al 24 de novembre.

Diumenge, 17 de novembre

Pujada a Sant Grau

La colla excursionista l’Isard de Bescanó, la GECA Colla Excursionista de Sant Esteve d’en Bas, la GEA Colla Excursionista d’Amer i l’ADAC Ateneu d’Acció Cultural de Girona organitzen la “Pujada a Sant Grau per la llibertat”. Es tracta dels centres que van organitzar “Cims per la llibertat” l’octubre passat, una activitat que va mobilitzar quasi 18.000 excursionistes. Ara han preparat una excursió a Sant Grau i un dinar groc a Bescanó, els beneficis dels quals aniran destinats a la Caixa de Solidaritat. Després del dinar es llegiran missatges dels presos i dels exiliats polítics i hi haurà actuacions musicals.

Dates i horaris: recepció a l’estació de Bescanó, de 7.30 a 8.30 h. Sortida a les 9 h. Dinar groc a la sala polivalent de Bescanó, a les 14 h

divendres, 22 de novembre

Xerrada sobre l’abús de poder

Abús de poder, sisena sessió del cicle de conferències de tardor 2019. Aquesta vegada a càrrec de l’advocat Josep Manuel Dotú.

seu d’Òmnium Alt Maresme, Pineda de Mar

Lloc:

Hora: 19.30 h

dimecres, 20 de novembre

Què en fem, de la llibertat?

El cicle de conferències de filosofia titulat Animals polítics ofereix la proposta Què en fem, de la llibertat?, a càrrec de Joan Canimas Brugué (a la foto), encarregat de cloure les jornades.

Biblioteca Fages de Climent, Figueres

Lloc:

Hora: 19 h

dilluns, 18 de novembre

‘Avi, et trauré d’aquí’

Presentació del llibre Avui, et trauré d’aquí, de Joan Pinyol, que desenterra la memòria republicana del Valle de les Caídos. Amb Joan Pinyol, autor; Jordi Estiarte, historiador i alcalde de Bellpuig, i Jordi Torres, representant de l’ANC local.

Fontana, Bellpuig

Lloc:

Hora: 19.30 h

diumenge, 17 de novembre

Lletres per la llibertat

Lletres per la llibertat és un espai de reflexió, silencis i cançons en record dels presos i exiliats polítics. Lectura de textos i música a càrrec del grup Udols de Llop.

Porqueres

Lloc:

Hora: 19 h

divendres, 22 de novembre

Conferència amb David Fernàndez

Conferència Pot la República garantir la millora social i la dignitat nacional?, a càrrec David Fernàndez,exdiputat del Parlament de Catalunya per la CUP, periodista, activista social i polític. Un cop acabada la conferència, hi haurà un col·loqui en què tothom podrà participar.

biblioteca Martí Roselló, Premià de Mar

Lloc:

Hora: 19 h

Dimarts, 19 de novembre

Ajudar i divertir-se als tallers grocs

Tallers grocs gratuïts i oberts a tothom per fer llaços, braçalets, collarets, bufandes... Només cal portar els ganxets o les agulles de fer mitja. Et podràs emportar la teva creació a casa o donar-la a Òmnium perquè la vengui a les parades al carrer.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: de 17 a 21 h

dimarts, 19 de novembre

Omplim els jutjats d’autoinculpacions

La sentència als presos polítics suposa l’atac més gran als drets fonamentals des de la fi del franquisme. Si manifestar-se, fer ús de la llibertat d’expressió i votar és considerat un delicte per l’Estat espanyol, nosaltres també som autors d’aquest fals delicte. Omplim tots els jutjats de Catalunya d’autoinculpacions. En el marc d’aquesta campanya, Òmnium Baix Llobregat Est impulsa accions públiques en diverses poblacions el dia 19: Esplugues de Llobregat (autoinculpacions als jutjats d’Esplugues des de les 8.30 del matí), Cornellà de Llobregat (als jutjats de Cornellà des de les 9 del matí) i a Sant Feliu de Llobregat (als jutjats de Sant Feliu des de les 8 del matí). En tots els jutjats hi haurà un punt informatiu d’Òmnium amb voluntaris que informaran sobre com fer l’autoinculpació i tindran els documents necessaris per formalitzar l’autoinculpació entre les persones que ho demanin.

dimecres, 20 de novembre

Trobada de socis d’Òmnium a Falset

Vine, opina i participa en la trobada de socis d’Òmnium a Falset. La nova gestora d’Òmnium Priorat vol conèixer els associats i compartir idees i inquietuds, sobretot en aquests moments tant difícils per a l’independentisme.

Falset

Lloc:

Hora: 19.30 h

dissabte, 23 de novembre

Ben informats

Servei d’atenció presencial als socis d’Òmnium de Sant Joan Despí. Per informar, escoltar les seves aportacions i aclarir dubtes.

Foment cultural, Sant Joan Despí

Lloc:

Hora: de 10 a 12 h

dimecres, 20 de novembre

L’obra poètica de Lluís Casals

Presentació de l’obra poètica de Lluís Casals, pare de Muriel Casals, recollida en un volum amb el títol L’esclat que ara m’ofrenes. Com a poeta, va deixar una extensa obra, en la major part inèdita, que ara ha estat recuperada en el llibre que es presenta, de poemes escrits entre el 1929 i el 1948 i que inclouen els de la Guerra Civil i l’exili.

sala de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia, Sabadell

Lloc:

Hora: 19 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor