Serà notícia

Tret de sortida a les estacions de muntanya d’FGC

Les nevades i les baixes temperatures d’aquests dies, així com l’intens treball dels equips de preparació de pistes, permetran tenir obertes quatre de les sis estacions d’FGC Turisme aquest cap de setmana i s’espera posar en funcionament més pistes i remuntadors de cara al pont de la Puríssima. Port Ainé serà el primer equipament turístic d’FGC Turisme que iniciarà la temporada. Gràcies a la nevada registrada dimecres i a la neu ja produïda durant les darreres setmanes, l’estació del Pallars obrirà avui les zones de Debutants, 5 pistes de domini esquiable i un 70% dels remuntadors. Port Ainé obrirà amb una jornada de portes obertes per donar la benvinguda a la temporada d’hivern, i per tant permetrà gaudir de l’estació a les persones visitants de manera gratuïta des de la zona de l’snowpark fins a l’hotel. Amb tot, les persones visitants podran beneficiar-se dels serveis de restauració i lloguer de material.

Demà serà el torn de La Molina, Vallter i Boí Taüll. La Molina amb una previsió de gruixos de neu de fins a 40 cm, comptarà amb les zones de Debutants, Torrent i Central obertes. L’estació oferirà començar la temporada d’hivern amb gairebé la meitat dels remuntadors oberts i quasi 30 km de domini esquiable, fet que permetrà accedir a les cotes mitjanes de l’estació. A més, estaran operatius el Centre d’Esports Adaptat (CEA), el lloguer de material i començaran el curs les escoles d’esquí, entre altres serveis. L’estació centra esforços per obrir al màxim de cara al pont de la Puríssima. Vallter serà l’equipament amb més bones previsions, de fins a 60 cm de gruixos de neu a les cotes més altes. Gràcies a les darreres nevades i a l’acumulació de la neu, és l’equipament més afavorit per començar temporada d’hivern 2021 – 2022 aquest dissabte dia 26. Per això es posarà en marxa amb gairebé totes les instal·lacions obertes; amb més del 70% de les pistes i remuntadors operatius i els serveis de restauració, lloguer de material i Parc Lúdic actius. Amb motiu de la posada en marxa d’un nou sistema de gestió de l’aforament dels accessos i zones d’aparcament a Vallter, es recomana a les persones visitants comprar prèviament el forfet al web de l’estació per assegurar-se disposar de placa d’estacionament.

Boí Taüll, l’estació amb les cotes esquiables més altes del Pirineu, ho té tot a punt per començar una nova temporada d’hivern demà. Ho farà amb 30 cm de gruix de neu, prop d’una desena de quilòmetres esquiables i amb un 30% dels remuntadors operatius. En consonància amb l’estat d’obertura d’instal·lacions i serveis, aplicarà una tarifa reduïda en el preu dels forfets. Està previst que l’equipament de l’Alta Ribagorça posi en marxa els serveis de restauració, de lloguer de material i les escoles d’esquí. Vall de Núria té previst obrir el seu domini esquiable el pròxim 4 de desembre. Fins llavors, el Tren Cremallera seguirà en funcionament també aquest darrer cap de setmana de novembre. Aprofitant la nevada d’aquests dies, l’estació convida a tothom a veure la neu de Vall de Núria, gaudir del paisatge hivernal, trepitjar la neu i viure tota una experiència d’alta muntanya a les portes del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor