Serà notícia

Sis estacions de muntanya, a punt per al Nadal

Les sis estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donen la benvinguda al Nadal amb bones previsions. El personal de les explotacions treballa perquè La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll puguin oferir el màxim d’instal·lacions i serveis operatius durant les festes nadalenques després d’un inici de temporada amb gran afluència de públic. Nadal blanc a les dues estacions del Pallars Sobirà. Les persones que visitin Espot gaudiran d’un paisatge únic amb gruixos de neu pols de fins a 120 cm, podran esquiar o surfejar a més del 90% de les pistes i itineraris de l’estació. Una estampa nadalenca que es repetirà a Port Ainé, on els usuaris podran lliscar per més de 20 quilòmetres de traçats, amb la majoria de les pistes obertes i amb la previsió de mantenir gruixos de fins a 100 cm de neu pols. En tots dos equipaments, les instal·lacions mecàniques estaran en marxa al 100%. Una situació que pot millorar amb les previsions meteorològiques de noves nevades a partir del 22 de desembre. L’horari d’Espot i Port Ainé serà l’habitual (de 9.00 h a 16.30 h), i el dia de Nadal serà de 9.00 h a 13.00 h.

La Molina encara les festes amb 57 quilòmetres de pistes obertes i bons gruixos de neu que van fins als 80 cm de neu pols. Durant les festes nadalenques, els visitants podran practicar esquí o surf de neu a tots els sectors de l’estació i també fer tota mena d’activitats complementàries als esports d’hivern, com les passejades amb raquetes de neu, la descoberta del circuit d’interpretació de la fauna, descensos pel tubbing, esquí de muntanya, sopars d’alçada amb excursió ratrac a Costa Rasa, amb prèvia reserva i a més, a partir del 28 de desembre també al Niu de l’Àliga tot pujant amb el Telecabina Cadí-Moixeró, que inicia un servei nocturn durant les vacances escolars i a partir d’aleshores els caps de setmana. L’horari de La Molina durant aquests dies serà l’habitual (de 9.00 h a 17.00 h), menys del dia de Nadal que serà de 9.00 h a 13.00 h. L’estació de Vall de Núria rebrà als visitants que hi acudeixin durant les festes nadalenques amb més de la meitat del domini esquiable operatiu i gruixos de fins a 80 cm de neu pols. L’oferta d’activitats es complementarà amb tres circuits de raquetes de neu i dos circuits d’esquí de muntanya operatius, les exposicions “Memòries de Neu”, “90 anys del Cremallera de Núria” i “Centre d’Interpretació de Vall de Núria”, el Cau de la Marmota i el Parc Lúdic. Pel que fa a Vallter, l’estació ripollesa preveu obrir el 100% del domini esquiable durant les festes de Nadal amb amb gruixos de neu pols de fins a un metre. L’estació tindrà operatius els serveis de restauració i lloguer de material i altres activitats com els circuits per a la pràctica d’excursions amb raquetes de neu i d’esquí de muntanya, el Parc Lúdic, la pista de trineus i el Mini club l’Esquirol. L’horari d’obertura serà l’habitual (de 9.00 h a 17.00 h), excepte el dia de Nadal que estarà tancada. L’estació més alta del Pirineu, Boí Taüll, està previst que operi aquestes festes amb una important part del seu domini obert amb pistes per a esquiadors i surfers de tots els nivells. Estaran obertes també les zones de debutants, el jardí de Neu, els itineraris d’esquí de muntanya així com altres zones especials com l’Snowpark.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor