Serà notícia

La base de videojocs en català duplica en un any el nombre de jocs

La base de dades interactiva de videojocs comercials en català de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, VDJOC, ha duplicat en un any el nombre de jocs que permet consultar. Creada l’any 2020, actualment mostra 109 jocs descrits i classificats. Per mitjà d’un cercador, VDJOC facilita la consulta dels jocs i permet el filtratge per les 12 categories en què s’agrupen, de les quals la més nombrosa és la d’acció-aventura, amb més de 40 propostes, seguida d’arcade i de trencaclosques, amb més de vint cadascuna. La resta de categories són esports, estratègia, infantils, jocs seriosos (serious games), musical, plataformes, rol, simulació i terror. De cada videojoc, s’ofereix la fitxa informativa amb l’estudi que l’ha desenvolupat, el gènere, les plataformes a través de les quals es pot jugar, l’edat recomanada, el tràiler i l’accés al web del joc.

Setanta d’aquests videojocs, un 65% del total disponible en català, es poden jugar en PC i se n’ofereixen una quarantena més per a Android, iOs, Nintendo Switch, Play Station 5 i Xbox. En total hi ha jocs creats per 78 estudis. En destaquen pel nombre de jocs oferts Cubus Games, Carlos Coronado, Undercoders i Unfinished Pixel. L’objectiu d’aquesta base de dades de videojocs de la Secretaria de Política Lingüística és fomentar la disponibilitat d’aquests productes tecnològics en català, encara molt deficitària, i impulsar-ne el coneixement i el consum. 10 dels jocs que hi figuren han rebut suport econòmic del Departament de Cultura per a la seva creació.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor