Serà notícia

La Xarxa d’Escoles Verdes s’amplia fins a 859 centres educatius

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat el Distintiu d’Escola Verda als 23 nous centres que s’incorporen a la Xarxa d’Escoles Verdes. En l’acte, que ha estat telemàtic a causa de la situació actual de la pandèmia, també s’han lliurat els Premis Escola Verda 2021. Amb els 23 centres que han rebut avui el Distintiu, ja són 859 centres educatius que tenen el Distintiu d’Escola Verda, 702 dins la Xarxa d’Escoles Verdes i 157 en xarxes locals de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Per obtenir el distintiu, el centres han d’haver realitzat la formació corresponent i disposar d’un Pla d’Educació per a la Sostenibilitat.

En el decurs de l’acte, la consellera Jordà ha afirmat que “la tan desitjada transició de Catalunya cap al desenvolupament sostenible comença precisament a les escoles i en l’àmbit local”. “Perquè és a les escoles on comencen a educar-se les futures generacions, on es capaciten i s’apoderen els infants i joves, i perquè és en l’àmbit local on el valor exemplificador de les comunitats escolars que participen en el Programa Escoles Verdes assoleix visibilitat social i esdevé un referent per a tothom”, ha dit la titular d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Per la seva banda, el conseller d’Educació ha remarcat que “és a l’escola i és gràcies a la tasca dels mestres que els infants adquiriran des de ben petits aquest compromís de respecte per la terra. És gràcies a la vostra tasca que els nois i noies prendran consciència que cada gest, cada decisió que prenem en el dia a dia, té un impacte social i un impacte en el planeta. Perquè l’educació per a la sostenibilitat és compromís personal i solidaritat amb l’entorn, és actuar per al bé comú”. Durant l’acte també s’han donat a conèixer els Premis Escoles Verdes 20201.

En aquesta edició, els guanyadors d’aquest any han estat: Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre, a l’Escola l’Olivera de Cabrils; Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria d’un treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori, per a la millora ambiental dels diferents centres que participen en el projecte i del seu entorn, a les 3 escoles verdes de Súria: Escola Francesc Macià, FEDAC Sagrat Cor de Jesús i Escola Salipota pel seu projecte “Súria en Xarxa”; Premi Escoles Verdes 2021 en la categoria d’actuació singular dins o fora del centre educatiu i que reculli el màxim de contextos d’acció que promou el Programa escoles verdes, a l’Escola Vedruna Sant Sadurní d’Anoia per l’actuació “Educació Vital”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor