Serà notícia

El SOC rebrà 2,8M€ per ajudar a treballadors d’empreses proveïdores de Nissan

La Comissió Europea ha donat el seu vist-i-plau al projecte presentat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de suport a l’automoció de Catalunya en el marc del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG). Es tracta d’un projecte d’acompanyament a 450 treballadors i treballadores d’empreses proveïdores de Nissan que van ser acomiadats entre juliol de 2020 i gener de 2022 com a conseqüència del tancament de la planta a Barcelona del fabricant de vehicles nipó.

L’aportació del FEAG servirà per ajudar els treballadors i les treballadores acomiadats a trobar una nova ocupació a través d’assessorament i orientació personalitzats, formació per desenvolupar noves capacitats i ajuts per a posar en marxa projectes d’autoocupació. Concretament, se’n podran beneficiar els treballadors i treballadores de 14 empreses: Aludyne Automotive Spain, Bosch Sistemas de Frenado, Continental Automotive Spain, Faurecia Interior Systems España, Fico Transpar, Gruau Iberica, Nobel Plastiques Iberica, Robert Bosch España (Castellet i la Gornal), U-Shin Spain, Alfisa Technologies, Dayco Automotive, Magna Seating Spain, Marelli Barcelona España i Tachi-S Engineering Europe. El cost total del paquet de mesures és de 3,3 milions d’euros, dels quals el FEAG aportarà 2,8 milions (el 85%) i la resta, 500.000 euros, els aportarà el SOC amb recursos propis. El projecte s’iniciarà progressivament a partir del 2022 i tindrà una durada de dos anys. Les mesures que inclou són: assessorament professional, intermediació laboral i recerca d’ocupació, formació en el sector de l’automòbil, formació per a la recol·locació en d’altres sectors, formació transversal per a la capacitació, pràctiques en empreses, i emprenedoria.

La proposta també inclou incentius per a les persones participants, com beques de desplaçament (fins a 650 euros), incentius a la constitució de negocis (fins a 5.000 euros), incentius per a la inserció laboral per compte d’altri (fins a 2.100 euros), beques per a períodes de pràctiques en empreses (fins a 600 euros) i incentius per a la conciliació (fins a 800 euros). L’entitat sol·licitant d’aquests fons és el SOC, que ha elaborat i treballat el projecte de manera concertada amb els representant del sector (Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya - CIAC) i dels agents socials (CCOO i UGT). Tot i així, s’ha hagut de fer a través del Ministeri de Treball, ja que només els governs estatals poden sol·licitar els fons FEAG. El vist-i-plau de la Comissió Europea encara requereix de l’aprovació del Parlament Europeu i del Consell.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor