Sense - La República

cultura

Mor l’escriptor i traductor Jordi Cussà

L’escriptor, poeta, traductor i director teatral Jordi Cussà (Berga, 1961) ha mort aquest matinada als 60 anys. Cussà és autor d’una quinzena d’obres narratives, la més recent de les quals és El primer emperador i la reina Lluna (Comanegra), una extensa història d’aventures centrada en l’emperador xinès Qin Shi Huangdi.

Una de les seves obres més destacades és Cavalls salvatges (Proa), publicada l’any 2000.

Altres novel·les de Cussà són La serp (2001), ficció històrica situada a la Catalunya medieval; la novel·la infantil L’alfil sacrificat (2003, premi Fiter i Rossell 2002), Apocalipsis de butxaca (2004), El noi de Sarajevo (2010, premi El lector de l’Odissea 2009), Formentera Lady (2015) i El trobador Cuadeferro (2016), recreació de la vida de Guillem de Berguedà

El 1978 va ser cofundador de la companyia Anònim Teatre, amb la qual va estrenar diversos muntatges, bona part dels quals basats en obres seves.

Va traduir de l’anglès al català una quarantena de títols, entre altres autors, de Patricia Highsmith, Chuck Palahniuk, Truman Capote, John Boyne o André Aciman, a més de poemes de W.B. Yeats i sonets de Shakespeare i lletres de cançons de Bob Dylan, Leonard Cohen i The Beatles.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor