Sense - La República

L’ACA millora la connectivitat fluvial a la conca del riu Ter

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat la primera fase dels treballs destinats a millorar la connectivitat fluvial a la conca del riu Ter. Les actuacions, amb una inversió total prevista de 45.900 euros, s’estan centrant en l’adequació i restitució de l’entorn fluvial del riu Gurri al seu pas per les Masies de Roda, a la comarca d’Osona.

Els treballs d’aquesta primera fase, que s’han conclòs a finals de juliol, han consistit en la demolició de l’assut de Can Grau o Salamí, que tenia una alçada de 2,5 metres i una amplada de 50 metres. L’actuació s’ha fet a l’estiu aprofitant que el cabal d’aigua és més baix. El següent pas s’està centrant en l’eliminació d’espècies vegetals exòtiques (treballs en curs), i la plantació d’espècies vegetals autòctones (a partir de l’hivern), amb l’objectiu de recuperar el bosc de ribera. També es faran tasques per al reforç del canal d’aprofitament que hi ha al marge dret del riu mitjançant tècniques de biogenginyeria.

Aquesta és una actuació més del llistat de mesures que l’Agència Catalana de l’Aigua te previst executar per millorar la connectivitat fluvial, i està inclosa dins de l’actual cicle de planificació hidrològica (2016-2021), juntament amb altres actuacions de retirada d’infraestructures transversals a la conca del riu Ter, com és el cas de Molló (executada a través del programa d’Infraestructura Verda), o l’assut de Matabosch (Torelló, Osona) que està en fase inicial d’execució.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor