Sense - La República

Cuixart: “Aquest 11 de setembre tornarem a ser milers”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, es va mostrar ahir convençut que aquesta Diada tornarà a ser un èxit de mobilització al carrer: “aquest 11 de setembre tornarem a ser milers de persones al carrer i demostrarem de nou que el nostre moviment segueix més viu que mai”. Des de Tarragona, on Cuixart va participar d’un acte en el marc de la campanya Fem-nos lliures!, i quan falten dos dies per la Diada, el president de l’entitat va esperonar a la ciutadania a seguir mobilitzats perquè “hem de ser conscients de la força i el poder que tenim” i per això va insistir que com a societat civil “seguirem pressionant els polítics perquè escoltin la veu de la ciutadania”. Cuixart va demanar “posar en valor tots els aprenentatges i èxits col·lectius” i no defallir: “quan vam dir davant el Tribunal Suprem que ho tornarem a fer és perquè estem convençuts que ho farem junts, millor i sense deixar ningú pel camí”, va reblar.

“La repressió sistemàtica de l’estat espanyol no ens serveix d’amenaça i no permetrem que es normalitzi”, va dir Cuixart durant l’acte que va comptar amb la presència de persones represaliades del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A l’escenari de l’Auditori del Palau de Congressos de Tarragona també van prendre la paraula representants i persones represaliades per motius polítics del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Marta Domènech, mare d’un jove tarragoní que va ser empresonat de forma preventiva durant un mes per les protestes contra la sentència del procés, que va assegurar que cal seguir lluitant per l’amnistia i perquè la ciutadania de Catalunya exerceixi el dret a l’autodeterminació: “no pot ser que al segle XXI a Europa hi hagi persones represaliades i exiliades per les seves idees”.

Maria del Mar Benet va ser identificada i citada a declarar pel tall de la Jonquera i va recitar un poema propi escrit per a l’ocasió. Isa Castell, advocada, ha viscut la repressió des de l’acompanyament a diferents afectades com a presidenta de Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats: “hem treballat i ho seguirem fent de forma incansable en la defensa dels represaliats perquè volem viure en democràcia i llibertat; seguirem sempre posicionats de manera ferma en defensa dels drets humans, com és el dret a l’autodeterminació i també a favor de l’amnistia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor