Sense - La República

Acció Climàtica destina 565.000 euros pels aiguats

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destinarà en total 565.000 euros a actuacions d’emergència per pal·liar els danys provocats pels aiguats de començaments de setembre al Montsià. La conselleria està duent a terme diverses actuacions d’emergència. Ahir a la tarda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, acompanyada del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, va visitar el municipi d’Alcanar per fer un seguiment dels treballs de restitució del barranc de Sant Joan, un dels més afectats de la zona, i s’ha trobat amb propietaris de camps de cítrics i vivers que van patir els danys del temporal. El departament destinarà un import de 300.000 euros per a la restitució de les lleres dels barrancs que van ser malmeses pel temporal. Es preveu que aquests treballs finalitzin entre els mesos de setembre i octubre d’enguany.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), just després dels aiguats, va inspeccionar les lleres dels barrancs que transcorren pels municipis d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, i, un cop identificats els danys, va iniciar per via d’emergència actuacions per restituir-les. Així, des del 4 de setembre, l’Agència està duent a terme un total de 9 actuacions, concretament en els barrancs del Llop, Sant Jaume, Castellans-Forques, Solito, Codonyol-Arjub, Forques, Libori, Codines i Fondo i el barranc sense nom al costat de l’Hotel Carles III.

Els aiguats de començaments del mes de setembre van afectar, temporalment, la majoria de sistemes de sanejament de la comarca del Montsià i hi van provocar talls de llum i petites inundacions, però, un cop passat el temporal i restablert el subministrament elèctric, van tornar a funcionar amb normalitat. No obstant això, els aiguats sí que van provocar danys a les depuradores d’Alcanar, les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona que, mitjançant les actuacions del Consell Comarcal del Montsià i l’empresa explotadora, han pogut restablir el servei amb solucions provisionals. En les pròximes setmanes és previst dur a terme les actuacions definitives i revisar aquestes infraestructures, principalment la xarxa de col·lectors, que encara és inaccessible. La reparació dels danys es quantifica provisionalment en 130.000 euros. Els aiguats també van tenir un gran impacte en els camins veïnals d’accés a finques. Una part són camins ramaders, també anomenats lligallos, tot i que actualment el seu ús és agrícola. El Departament emprendrà la seva reparació perquè tornin a ser transitables per a l’inici de la collita dels cítrics, prevista a finals d’aquest mes. Aquestes actuacions es duran a terme als termes d’Alcanar i, especialment, d’Ulldecona, en un total de 10 lligallos. Seran tasques d’arranjament adequades a les necessitats de cada camí. Es considerarà fins i tot la construcció d’un calaix de formigó en el pas del camí per un barranc i algun altre tram formigonat per pèrdua total de solera. En total, es preveuen actuacions en aproximadament 14 km de camins en mal estat, però amb la possibilitat d’ampliar-les si durant aquestes actuacions de millora s’observen nous trams amb necessitats d’arranjament. El pressupost que s’hi destina són 135.000 €.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor