Sense - La República

Avui es presenta la nova Organització de Productors Pesquers de Peix Blau

Avui, 18 de setembre, es presenta la nova Organització de Productors Pesquers (OPP) de Peix Blau de Catalunya, amb el suport de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible a la seu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquest acte, adreçat als armadors pesquers, confraries de pescadors i comercialitzadors del sector, té com a objectiu posar en comú el coneixement i les experiències de l’organització de productors pesquers del Peix Blau de Catalunya, constituïda per contribuir a l’explotació sostenible del recurs marí i millorar la competitivitat dels productors pesquers de peix blau, i d’aquesta manera garantir l’aplicació de la Política Pesquera Comuna.

Una de les iniciatives impulsades per l’organització que s’explicarà demà és el projecte del nou envàs per a la flota de peix blau, que permetrà substituir les caixes de fusta d’un sol ús per caixes reutilitzables. Aquest canvi, permetrà reduir costos, millorar la logística, donar al producte una imatge de qualitat i, sobretot, reduir la generació de residus. El nou envàs està actualment en període de proves i es començarà a implantar en els propers mesos. Es tracta d’una experiència duta a terme amb la participació del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

L’Organització de Productors Pesquers de Peix Blau de Cataluny agrupa 14 embarcacions de la flota d’encerclament dels ports de Girona i de Vilanova i la Geltrú. En el nou escenari pesquer, les organitzacions de productors són essencials com a interlocutors i per poder tenir veu davant de les institucions europees. Aquestes organitzacions són importants per garantir la renda dels productors del sector, la pesca sostenible i l’estabilitat dels mercats. Les OPP exerceixen també un paper fonamental en la millora de la transparència de la cadena de valor i la traçabilitat del producte des de la captura fins al consumidor final. En definitiva, aquestes organitzacions contribueixen a la implementació de l’Estratègia marítima de Catalunya com un dels puntals de l’Economia Blava del país. A la jornada també es tractarà l’informe ICATMAR sobre la interacció de la població de tonyina vermella i la flota d’encerclament de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor