Sense - La República

Catalunya acull el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, i el secretari general de la Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, van presentar ahir el I Congrés Mundial de Turisme Esportiu i la seva programació en una roda de premsa celebrada a Barcelona. L’esdeveniment, que va haver de posposar-se a causa de la pandèmia, tindrà lloc els propers 25 i 26 de novembre al Palau de Congressos Olympic de Lloret de Mar. A l’acte també hi va assistir Marta Domènech, directora general de Turisme, Ion Vilcu, director del departament de membres afiliats de l’Organització Mundial del Turisme, Narcís Ferrer, director de l’Agència Catalana de Turisme, i Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El I Congrés Mundial de Turisme Esportiu l’han organitzat conjuntament la Generalitat i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Costa Brava i l’Ajuntament de Lloret de Mar a través de Lloret Turisme. Roger Torrent va declarar que ”serà un esdeveniment innovador i amb una participació massiva que s’ajusta al paper estratègic que representa el turisme esportiu per a Catalunya. Calculem que aquest segment del turisme genera 270 milions d’euros d’impacte econòmic directe, i 133 milions indirecte, 155 milions d’induït”. Torrent va assegurar que “l’organització d’un esdeveniment mundial d’aquestes característiques reforçarà la projecció de la marca Catalunya al món” i “contribuirà a consolidar la recuperació i transformació del turisme”. Per la seva part, el secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili, va afirmar que “la represa del calendari de competicions i de grans esdeveniments esportiu constitueix un important motor del reinici del turisme després del xoc sense precedents de la pandèmia. Els esdeveniments esportius poden contribuir de manera determinant al desenvolupament turístic en les destinacions”.

El congrés té com a objectiu analitzar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. Per fer-ho comptarà amb un total de 62 ponents provinents de diferents països com EUA, Canada, França, Gales, Irlanda del Nord o Croàcia. Personalitats del món de l’esport i el turisme com Petra Stusek, Presidenta i CEO d’European Cities Marketing; Kattia Juarez Dubón, de la Fédération Internationale de Motocyclisme; Edwin Moses, Medallista Olimpic; o Marco Mazzi, vicepresident de l’International Sports Travel Agencies Association són alguns dels nomsque ja han confirmat la seva assistència com a ponents.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor