Sense - La República

Bombers presenta un pla de millora a Girona

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha iniciat un procés per reorganitzar els parcs de la Regió d’Emergències de Girona (REG) amb l’objectiu de donar una millor resposta operativa i dotar de més seguretat les actuacions dels bombers, entre d’altres objectius. Inicia ara la primera fase d’un procés que culminarà l’1 de gener, quan la nova distribució sigui efectiva. La segona fase es portarà a terme fins al 2025. El nou pla de millora operativa va ser presentat ahir pel Director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy; el Director de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort; i el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín. Aquest pla es realitza en compliment del Projecte Bombers 2025, el qual preveu l’adequació de la plantilla i les dotacions del cos. En aquest sentit, fins al 2025 s’ha previst una inversió de 15M€ en infraestructures i vehicles de la Regió, a més del creixement de la plantilla en 118 nous efectius i l’increment de 9 bombers mínims de guàrdia, passant de 68 a 77.

En compliment del projecte Bombers 2025, la decisió neix després d’un ampli estudi que ha analitzat la cobertura isocrònica dels riscos del territori de tots els parcs de la REG i el nombre de serveis atesos per part de cadascun. Igualment, s’han estudiat a fons les necessitats de dimensionament de personal dels parcs de la REG, prioritzant l’augment de personal i vehicles en els parcs amb un major nombre de serveis i major zona de cobertura dels riscos.

La nova distribució operativa de la Regió, amb l’actual plantilla, permet la millora de la dotació de 9 parcs de bombers, actualment infradotats, donat el número d’habitants en el seu àmbit de cobertura i la quantitat i tipologia de serveis. Són els parcs de Girona, Figueres, Lloret de Mar, Palafrugell, Llançà, Olot, Roses, Santa Coloma de Farners i el parc de la Vall d’Aro. El nou pla millora les dotacions dels dos parcs principals i amb més serveis diaris de la Regió: Girona i Figueres (amb 6 i 5 serveis diaris de mitjana), que ara passaran a tenir una dotació mínima de 8 bombers de guàrdia (Girona) i 6 (Figueres), incrementada en 2 i 1 bombers respectivament. Igualment, millora també la resposta operativa a l’Alt Empordà amb l’augment de la dotació de guàrdia a Figueres, Llançà i Roses. Alhora, es reconvertirà el parc de la Jonquera a parc de bombers voluntaris. En aquest sentit cal destacar la previsió d’una nova convocatòria de bombers voluntaris, amb previsió de places per al parc de la Jonquera.

La resposta operativa dels Bombers a les zones turístiques de la costa també millorarà; Llançà, Roses, Palafrugell, la Vall d’Aro, Palafrugell i Lloret de Mar incrementen la seva dotació de personal, complint així el que marca el projecte Bombers 2025 per als parcs d’aquesta tipologia, així com també els parcs d’Olot i Santa Coloma de Farners. Tots els parcs augmenten el nombre mínim de bombers en 1, exceptuant Palafrugell que l’augmenta en 2. La redistribució dels recursos reforça els parcs amb vehicle autoescala, millorant la cobertura territorial a tota la Regió, atès que es podrà comptabilitzar la sortida d’aquest vehicle amb un segon vehicle d’extinció en aquests parcs.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor