Sense - La República

La Barcelona Design Week, amb la versió més ciutadana

La segona cita de la Barcelona Design Week, la BDW City Festival, arriba del 7 al 30 d’octubre amb la versió més ciutadana. A diferència de la BDW Pro, comptarà amb un programa d’activitats dirigides principalment al públic general. El festival s’estendrà pels diferents barris de Barcelona per potenciar el seu costat més creatiu i innovador, amb més de vuitanta activitats, la majoria d’elles presencials però també en línia.

D’entre les diferents propostes destaquem la mostra “Joieres 1965-1990. Entre l’art i el disseny”, inaugurada recentment al Museu del Disseny i amb entrada gratuïta. Un homenatge a dotze joieres que van participar en la renovació de la joia a Catalunya. També tindrà lloc la presentació del llibre “El diseño para el día antes. Propuestas para antes del colapso (en escenarios poscovid) y cómo es posible evitarlo o, al menos, intentarlo” d’Òscar Guayabero, el dimecres 27 d’octubre. El dibuix també hi serà present amb una nova edició del Barcelona Dibuixa que es celebrarà el 24 d’octubre. Una oportunitat per compartir el talent i la creativitat arreu de la ciutat, inclòs el museu, que hi participa amb un taller de l’il·lustrador Iván Bravo.

Per altra banda, la Biblioteca El Clot-Josep Benet i el Disseny Hub amb la col·laboració del Museu del Disseny, organitzen “Disseny, llibre... acció!”, quatre tallers per a tots els públics pensats per a aproximar-se al món del disseny del llibre a través de la il·lustració o el lettering. També es podrà conèixer part del projecte “Disseny per a la inclusió”, en el qual el museu hi va participar juntament amb Ojalá Projects. El 28 d’octubre es presentaran els resultats dels grups del CRAE Intress i TEB Sant Andreu a la trobada online “Disseny i inclusió”, organitzada per l’ESDAP Catalunya. El Centre de Documentació del museu també formarà part de la programació acollint el cicle de conferències Arquinset’21 de l’ARQUIN-FAD, on es debatrà sobre l’interiorisme català amb una visió historiogràfica i actual.

La creativitat professional també tindrà el seu espai amb el Blanc!, el festival del disseny i la innovació que se celebrarà al museu del 21 al 23 d’octubre. Enguany, amb el dissenyador gràfic, pintor i músic Josep M. Trias i Folch com a Mestre Blanc! i la participació d’altres professionals de l’àmbit del disseny. La Barcelona Design Week està organitzada pel Barcelona centre de Disseny, i compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració principal del FAD Foment de les Arts i del Disseny i el Museu del Disseny de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor