Sense - La República

Presentat el calendari Bombers amb Causa 2022

El Conseller Elena ha presentat la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, l’onzena, i ha lliurat el xec per la recaptació assolida a l’Obra Social Sant Joan de Déu. L’acte ha comptat amb l’assistència de representants dels cossos de Bombers de la Generalitat, de Barcelona, d’Andorra i dels Pompièrs d’Aran, i també de fotògrafs, famílies i infants que han participat en l’actual edició. El conseller Elena ha agraït a les famílies, els bombers i resta de professionals la seva implicació i ha destacat que «només les coses que es fan amb el cor treuen aquest somriure. Heu posat moltíssima il·lusió i es veu». «Ser conseller d’un cos de bombers que fa uns anys va decidir tirar endavant aquesta iniciativa amb aquesta il·lusió col·lectiva és un orgull. Ho vaig sentir aquest estiu i ho sento avui», ha destacat el titular d’Interior, que també ha volgut agrair la tasca de Sant Joan de Déu «tant a nivell científic com per com tracteu les altres dimensions de la malaltia». També han participat a l’acte Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Oriol Bota, director de l’Obra Social Germans de Sant Joan de Déu; Núria Codorniu, directora de la Fundació Sant Joan de Déu d’Atenció a la Dependència; i el doctor Jordi Anton, pediatre i investigador de la beca Bombers amb Causa de l’Hospital Sant Joan de Déu, entre d’altres.

El projecte Bombers amb Causa ha continuat amb la seva tasca solidària el 2021 i, malgrat les dificultats de la pandèmia, en aquesta 10a edició ha recaptat 76.540€. La iniciativa solidària permet seguir finançant programes de recerca en malalties infantils i projectes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Amb la nova recaptació, ja són 619.556€ els diners recaptats des del 2011. La recaptació assolida el 2021 permet finançar un nou projecte de recerca i 6 projectes socials de Sant Joan de Déu. El nou projecte de recerca és el ‘Projecte MACAI’, de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, que rep una beca amb una dotació de 42.733€. Aquesta recerca, liderada per l’investigador Dr. Jordi Antón, té l’objectiu de millorar la vida dels pacients amb artritis idiopàtica juvenil, la malaltia reumàtica crònica infantil més prevalent i més causant de discapacitat que apareix abans dels 16 anys.

D’altra banda, enguany s’ha donat continuïtat al finançament del projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència ‘A peu de llit’, que dona atenció domiciliaria especialitzada a infants i a les seves famílies en situació de cronicitat o fase final de la vida. Aquest projecte s’ha finançat amb 10.000€. S’han finançat també projectes de Sant Joan de Déu a les Terres de Lleida, com són el projecte CSMIJ, el de teràpies complementàries i el d’activitat física amb infants que pateixen problemes de salut mental, amb 11.998€. També s’ha finançat amb 8.618€ el projecte de Reforç escolar per a infants nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa. Finalment, s’ha donat suport al projecte ‘La meva llar’, d’inserció social a través d’habitatge temporal per a adolescents amb problemes de salut mental del Parc Sanitari SJD, amb 3.191€.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor