Reis a la cassola

Vuit propostes de llibres molt saborosos sobre diversos aspectes de la gastronomia catalana per pensar a regalar ara que s’acosta el dia de Reis

La Txapelduna

Ainhoa Arteta ha estat coronada aquesta setmana com a Txapelduna de l’any pel grup Sagardi. És la primera dona d’una llarga llista masculina (on hi ha Andreu Buenafuente, Karra Elejalde, Mikel Urmeneta,...

Córrer abans de girar l’últim full del calendari

Més enllà de revetlles i cotillons, cada vegada són més els que s’engresquen a fer el canvi d’any calçant les sabatilles de córrer

Formatge per Nadal

Aquestes festes al Disfrutar no hi haurà menú especial perquè els seus xefs se’n van de vacances “com els nens”, per permetre al personal viatjar i gaudir de la família. Però si voleu tastar...

Els pastorets aixequen el teló

La temporada, amb més de 250 propostes a tot Catalunya, arrenca el 15 de desembre amb la representació d’El Centre de Gràcia (Barcelona) i acabarà el 3 de febrer a Mataró i el Vendrell

‘Tuset reloaded’

A mitjan anys 60 Oriol Maspons va fer una sèrie de 500 samarretes amb el logo Tuset Street que es van vendre en un obrir i tancar d’ulls. El carrer barceloní era el símbol d’una modernitat que s’obria...

El gall del Penedès

La xef Carme Ruscalleda serà la pregonera de la 354a Fira del Gall de Vilafranca, un escenari emblemàtic per a la promoció de la preuada au i de la gastronomia i els vins de la comarca

Montalbán al plat

“Em compto entre aquesta mena de gastrònoms entusiastes per la via directa. El niu amb tripa de bacallà no és un plat exquisit, és un plat rotund, com alguns actes sexuals i alguns actes d’afirmació...

Torn per a les fires de Nadal

Una de les més emblemàtiques i multitudinàries és la Fira de l’Avet d’Espinelves, que l’1 de desembre inaugura el president, Quim Torra. Espera 70.000 visitants i vendre 6.000 exemplars

Una gran festa amb poques alegries

Lisboa s’aboca en la gala de la guia Michelin 2019, que arriba amb estrelles catalanes per a Paco Pérez, Carles Abellán i Berasategui

Una gala ‘millennial’

La novena gala de la Sida va aconseguir dilluns 720.126 euros que se sumen als més de 6 milions que s’ha recaptat en les 9 edicions que s’han fet fins ara. Per difondre tot el possible la causa i...

Els reis de la tonyina

La besàvia de Josep Comas Arrom, que venia peix de manera ambulant al Born durant la postguerra, mai no podia haver imaginat que el seu besnét arribaria a facturar més de 20 milions d’euros anuals...

Música i titelles flirtegen a Valls

El 14è Festival Guant, del 20 al 25 de novembre, farà èmfasi en un diàleg entre la música i els titelles. Una desena d’artistes catalans, murcians i tailandesos configuren el cartell del 2018

Vint anys amb Elcacho

A un any de fer els 40, Oriol Elcacho celebra dues dècades en la moda, enamorat de la model lleidatana Davinia Pelegrí des de fa 12 anys i amb un projecte vinícola entre mans que l’il·lusiona. Podria...

Els petits surten de marxa

El festival El Més Petit de Tots arriba a la 14a edició del 10 al 25 de novembre amb una vintena de propostes per a infants d’entre 0 i 5 anys en dotze teatres i altres espais d’onze ciutats

Ruscalleda ‘last dance’

Quan el Sant Pau va fer 20 anys Carme Ruscalleda i Toni Balam van publicar un llibre i van celebrar una festassa multitudinària que va omplir Sant Pol d’amics, proveïdors, periodistes, clients... Deu...

Descobrir l’oferta cultural gironina

La tercera edició del Som Cultura proposa una cinquantena d’activitats genuïnes per descobrir l’oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de les comarques gironines aquest mes de novembre

Edition & Schrager

La primavera del 1977, Ian Schrager obria amb el seu excèntric soci, Steve Rubell, Studio 54, la discoteca que acolliria les nits boges de Warhol, Grace Jones, Al Pacino, Travolta i Mick Jagger, i que...

Tots Sants: fires, festes i gastronomia

Les celebracions arriben pels volts del 31 d’octubre a moltes localitats catalanes. Es preveu que els catalans menjarem enguany uns 250.000 kg de panellets, amb novetats com el de gerds deshidratats amb xocolata

Sita Murt & Simone

Saber barrejar estampats, textures i colors amb gràcia és una de les claus de la moda femenina actual. Com també ho és recuperar el passat l’essència de l’estil de dives que ens han marcat. Per...