Girona, a punt per ressonar

El pregó dels Diables de l’Onyar encetarà la programació de les Fires de Sant Narcís que, del 26 d’octubre al 4 de novembre, oferirà uns 250 actes amb molta oferta de cultura popular

Llàcer & boges

Ángel Llàcer dirigeix i protagonitza La jaula de las locas al Tívoli, una obra de Jean Poiret que es va estrenar el 1973 a París i es va mantenir en escena durant 15 anys consecutius, amb la subsegüent...

Els bolets omplen cistells i carrers

Arriba una bona època per anar al bosc a buscar bolets o bé per disfrutar-ne a través de les moltes fires i festes que tenen els fongs com a protagonistes, com l’onzena Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès, el dies 20 i 21 d’octubre

Dalí & Puigdevall

«La bellesa serà comestible o no serà», va sentenciar Dalí. I realment, els aliments sempre hi són molt presents en l’obra del pintor surrealista de gustos més gurmets que Picasso, que als 6 anys...

Un festival de nassos

El divuitè Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, que es fa del 14 al 21 d’octubre, proposarà una setantena d’espectacles representats per quaranta-set companyies

Girona & estil

Carles Puigdemont té molt clar que Girona i el seu territori tenen un estil propi basat en “l’autenticitat”. Marta Madrenas creu que és el resultat de la personalitat de la gent, i d’una ciutat...

La gran festa castellera

El XXVII Concurs de Castells, amb les 42 millors colles del país, tindrà lloc el 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona

En plena Mercè

Barcelona està immersa en la seva gran festa major, l’aparador més gran de la cultura popular i tradicional de la ciutat, amb més de set-centes propostes i una forta programació musical

MACBA & Fressange

Com han fet amb el Moma i la Tate Modern, des del març la firma Uniqlo col·labora amb el Macba fent possible l’accés gratuït dels ciutadans dissabtes a la tarda i organitzant experiències per fomentar...

La fortalesa de l’EMPORDÀ

El castell de Sant Ferran de Figueres és la fortalesa del segle XVIII més gran de Catalunya i una de les més ben conservades d’Europa. Propietat encara de l’Estat, se’n poden visitar les defenses i les espectaculars cisternes de sota terra

Posidònia & Majoral

Aquest estiu Greenpeace ha alertat al món de la importància de preservar del fons marí d’Eivissa i Formentera les praderes de posidònia, l’organisme viu més longeu del món que protegeix la costa...

Gala & MNAC

En plena onada de reivindicacions feministes, el Mnac ens convida a revisar la figura de Gala més enllà del tòpic de musa de Dalí, o fins i tot d’arribista. “Quan es van conèixer Dalí vivia en...

L’art escènic pren Tàrrega

FiraTàrrega 2018 convida a rellegir l’espai públic a partir de les arts de carrer. Tindrà lloc del 6 al 9 de setembre i s’hi podran veure 50 espectacles, dels quals 30 són estrenes a l’Estat espanyol

Cuina per gaudir L’ESTIU

Ara que teniu més temps, si us ve de gust fer receptes de nivell us suggerim les propostes de dues cuines innovadores hereves d’elBulli amb xefs de primera divisió: Tickets i Dos Palillos

Compres & Art

La instal·lació de Jordi Gispert Pi, Nuskito Art Space, s’ha convertit en punt d’atracció a La Roca Village, sempre interessada a vincular-se amb l’art. Tot l’estiu hi passen coses, ja siguin...

Tres nous restaurants d’autor

Els reconeguts xefs Nandu Jubany, els germans Torres i Xavier Pellicer obren a Barcelona espais gurmet que són el somni de la seva vida. Són projectes personals que tenen en comú l’autenticitat de les elaboracions i un producte d’alta qualitat

Bernad & Foto

Per “absorbir l’ànima de la gent”, Antoni Bernad aplicava al seu ofici de fotògraf les mateixes eines que el porten per la vida: simpatia, tendresa, amabilitat i respecte. Així ha pogut aconseguir...

Pobles amb encant

Ja són vuit els municipis d’arreu de Catalunya que l’Agència Catalana de Turisme ha certificat amb el segell Pobles amb Encant. Descobrir-ne els motius pot ser una bona experiència

Claris & Morales

Quan Aurelio Morales va posar a la carta de la terrassa de l’hotel Claris unes postres de xocolata amb una ampolleta de crema de ratafia poc podia imaginar que la beguda d’herbes es convertiria en...

Els combinats més originals

Albert Adrià revoluciona el món del còctel amb un tast col·lectiu per a 260 persones als seus sis restaurants mentre la nova gastrococteleria The Alchemix sorprèn amb originals propostes