Experiències

Fados & ‘baos’

Una nit de juny, poc abans de començar el concert de fados a ritme de tatuatge de Mariza, la cua a la paradeta del restaurant Mr Kao del village del Festival Jardins de Pedralbes era llarga. En paperines divertides anaven sortint els fideus udon, l’arròs i els baos que els comensals es menjaven en tauletes sota els arbres en un espai que aquest any apareix amb mobiliari nou, més clar i sofisticat. Josep Maria Kao i el seu gendre, el televisiu masterchef Nathan Minguell, sempre tenen alguna notícia: ara, la pròxima obertura d’un Kao Street Market a Barcelona i un altre a Soldeu, amb menjar per emportar.

Però la xinesa no era, ni és, l’única oferta disponible als jardins. Hi podem trobar sis parades més amb platillos per fer un mos abans d’un concert sota la lluna. “Hem apostat per cuines urbanes per implicar-nos més en la ciutat”, explica Martí Pérez, el director de la cita musical estival, que cada cop aposta més per la gastronomia. No amaga que la tria ha estat un punt personal, amb cases icòniques com Flash Flash (amb les seves truites, hamburgueses, cool amanides de quinoa...) i Il Giardinetto, amb el seu toc italià. D’algunes, com la Brasserie Flo, hi guarda anècdotes personals: “Recordo la nit que havíem d’arribar-hi a sopar amb Raphael a les 23.30 h després del seu concert i vam aparèixer a quarts d’una perquè el cantant em va dir molt seriosament: «Raphael canta tres hores.»”

La Flauta hi porta un producte estrella: la flauta de pernil ibèric. Hi ha ostres d’Amélie (són a tot arreu: fa uns dies en van inaugurar un racó en un restaurant de l’eivissenca Marina Botafoch) i un viatge molt dolç amb coca de Llavaneres, maduixes amb xocolata i un gelat pensat especialment per al festival i creat per la pastisseria Sauleda. Els tiquets costen entre 4 i 10 euros. Els més sibarites poden reservar un sopar i entaular-se per 58 euros a càrrec de l’hotel Sofia, amb assessoria gastronòmica de Carles Tejedor, a la zona més privada d’un festival que ja va per la sisena edició i que diumenge va rebre la vaca sagrada Tom Jones. Sex Bomb i bon profit.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor