Experiències

Les Santes ja llueixen

L’eix de la festa major de Mataró són els actes tradicionals, al voltant dels quals s’ha bastit un programa amb una quarantena de grups musicals i activitats familiars i de carrer

Ja es pot gaudir d’una de les grans festes majors del país, amb una cadència d’actes completament interioritzada pels mataronins. La festa va arrencar el dia 19 i anirà pujant d’intensitat fins que s’acabi, el 29 de juliol. La programació és llarga, amb “una acurada combinació d’actes tradicionals, de foc, música i espectacles familiars i de carrer per a tots els gustos i edats”, tal com explica la regidora de Cultura, Núria Moreno, que convida a gaudir d’una festa especial, que es viu amb molta intensitat, “una emoció que es transmet i que es respira per tota la ciutat”, conclou orgullosa.

De l’àmplia oferta festiva destaquen propostes com la diada castellera, l’Encesa –que enguany tindrà la Faràndula Gironina com a colla convidada–, la gegantada, la nit boja, el desvetllament bellugós, l’esquitxada de colors, la postal de gegants –amb la participació de Los Gigantes de Saragossa–, l’escapada a negra nit... Sense oblidar un dels principals atractius de les Santes: la programació musical. Durant els onze dies que dura la festa, s’hi podrà escoltar una quarantena de grups musicals d’estils diversos, amb la intenció d’arribar a tot tipus de públic. Un dels grans noms que sonarà, de franc, és Rosario, el dia 27, després dels focs artificials. També sobresurten Doctor Prats, Els Amics de les Arts, l’acordionista Kepa Junkera, el grup de swing Shakin’all i l’oferta de les Dissantes, la festa solidària que organitzen conjuntament l’Ajuntament i la Fundació el Maresme i que enguany estrena escenari: la platja del Varador, on actuarà Txarango, Mataró Rumba All Stars, Germà Negre i la Suu. Aquest any, a més, tindrà lloc un acte de restitució al fons del mar del conjunt escultòric de les Santes, obra de l’artista Jaume Arenas. El vaixell Santa Eulàlia acompanyarà una escultura feta a partir del motlle original, i serà submergida on fa 63 anys es va instal·lar la primera reproducció.

Una nit més de focs a Blanes

Redacció

El 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava allarga una nit més els espectacles pirotècnics, i oferirà un total de sis dies de focs: del 21 al 26 de juliol. En aquesta edició, hi participaran tres companyies espanyoles, dues d’Itàlia i una de Suïssa. El popular concurs s’engloba dins dels actes de la festa major de Santa Anna.

Capital europea del món Lutier

Redacció

Cervera serà durant tot el dimecres 25 de juliol l’epicentre del món lutier amb la celebració de la XV Fira de Lutiers, considerada una de les cites d’aquest àmbit més importants del sud d’Europa. A més, també se’hi celebrarà el tradicional Curs de Música i el Festival Internacional, que tindran lloc del 22 al 29 de juliol.

Els acordionistes del Pirineu

Redacció

La màgia de l’acordió diatònic omplirà els carrers d’Arsèguel i de la Seu d’Urgell durant una nova edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que del 27 al 29 de juliol proposarà un programa ple de concerts i d’actes relacionats amb aquest instrument, històricament molt important per als pobles del Pirineu.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor