Experiències

L’art escènic pren Tàrrega

FiraTàrrega 2018 convida a rellegir l’espai públic a partir de les arts de carrer. Tindrà lloc del 6 al 9 de setembre i s’hi podran veure 50 espectacles, dels quals 30 són estrenes a l’Estat espanyol

Un total de cinquanta espectacles de quaranta-cinc companyies procedents de vuit països, dels quals destaquen trenta estrenes a l’Estat espanyol, s’encarregaran de prendre els carrers de Tàrrega del 6 al 9 de setembre. Arriba una nova edició de la FiraTàrrega, que enguany vol retre homenatge als clàssics contemporanis i al codi teatral a l’espai públic. “Posarem en valor la necessitat històrica de l’espai públic com a lloc de trobada i de convivència”, explica Jordi Duran, director de la fira. Per això s’ha presentat un programa de nivell, amb grups com la companyia Adhok, que estrenarà a l’Estat espanyol la seva trilogia d’espectacles que reflexionen sobre la joventut i la vellesa, o Joan Català, que presentarà 5.102 m/s, un treball en procés que es convertirà en una peça de carrer i una altra de sala a partir del 2019. També els polonesos Teatr KTO estrenaran Peregrinus i la reconeguda companyia anglesa Chameleon portarà dos dels seus principals espectacles Of Man and Beast i Witness This. Altres noms destacats són Teatro do Mar, que debutarà a la fira amb Insomnio, NoFit State Circus & Motionhouse amb BLOCK i la Compagnie Luc Amoros que inaugurarà FiraTàrrega 2018 amb La Tortue de Gauguin, una producció artística multidisciplinària de carrer que mostra el procés d’elaboració d’una obra gràcies a una dramatúrgia visual en una estructura vertical de nou metres, amb sis pintors, una actriu i música en directe (el dia 6, a les 21.30 h).

A més, per tal de facilitar la feina a l’espectador, aquest any la fira ha dissenyat nou itineraris artístics per segmentar el gruix de la programació i fer-la més accessible al visitant. Una altra novetat és el Happy Welcome, 50% de descompte en totes les entrades dels espectacles del primer dia de la mostra. Amb tot s’espera arribar o superar les xifres de l’any passat: més de 150.000 espectadors.

254 activitats festives a Sabadell

Redacció

Macaco, Ramon Mirabet i la Salseta del Poble Sec són els caps de cartell de la festa major de Sabadell, que aquest any començarà més tard que mai, el 7 de setembre, amb el despertar i el pregó de Gemma Ruiz. Durant quatre dies s’oferiran 254 activitats, amb novetats com la recuperació de la festa del foc o un joc de rol.

Txarango inaugurarà el firal d’Olot

Redacció

Txarango estrenarà el nou firal d’Olot per les festes del Tura amb un concert el primer dia festiu, el 7 de setembre, que donarà pas a cinc dies d’actes gratuïts al centre de la vila, amb un nou model de barraques: n’hi haurà vuit al passeig d’en Blay i una a la plaça Campdenmàs. El programa inclou 50 concerts i novetats com la Led Party.

Agricultura de precisió a Calaf

Redacció

El tercer Agro Alta Segarra tindrà lloc els dies 7 i 8 de setembre a Calaf. Com a novetat, la fira estarà dedicada a l’agricultura de precisió i, a banda de la gran varietat de tractors i altres serveis per a l’agricultura, s’hi podran trobar exposicions i demostracions de maquinària elèctrica i ISOBUS. També es farà la primera gimcana de tractors.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor