Experiències

Posidònia & Majoral

Aquest estiu, Greenpeace ha alertat el món de la importància de preservar del fons marí d’Eivissa i Formentera les praderes de posidònia, l’organisme viu més longeu del món que protegeix la costa i la biodiversitat. Durant uns dies, l’ONG va demanar a la població que comptabilitzés les amenaces que pateix el preciós pulmó marí (un gran vaixell atracat a sobre és com un camió aparcat enmig d’un bosc) i va tenir el suport de famoses actrius com Inma Cuesta i Ana Duato per promocionar la causa.

Quan és notòria la destrucció d’una espècie pròpia del Mediterrani que és responsable, entre altres beneficis, de les aigües transparents de les platges, és lògic posar l’accent en la denúncia. Però també hi ha una altra manera de fer campanya a favor de la posidònia en clau positiva, i és retent-li un homenatge tan bonic com el de l’artista joier Enric Majoral, que ha convertit una joia natural en una joia real.

La col·lecció Posidònia (es diu com l’espècie, que té nom de déu del mar, Posidó) va néixer el 2001 i al llarg dels anys s’ha convertit en tot un clàssic de la firma, i de les illes, que es continua venent. “Les peces agafen la forma de la planta, que quan es desprèn arriba a la platja en forma de cinta, i se’t pot enrotllar al braç de manera natural”, explica Dolors Ballester, que va començar al costat de Majoral a principis dels anys setanta l’aventura de crear joies en un entorn salvatgement idíl·lic com Formentera, amb la natura com a musa.

Vivint al camp sense llum ni aigua corrent, l’Enric (nascut a Sabadell) es va comprar un bufador i uns quants llibres, i la Dolors, que és dibuixant i fotògrafa, venia les peces que creava. Avui dia, amb el fill de la parella, Roc, seguint les passes del pare, Majoral és una marca reconeguda i premiada arreu del món, amb un llenguatge propi, atemporal, d’aires minimalistes, sorgit de combinar materials diversos, com porcellana i trossos de pedra, amb metalls nobles com l’or i també els brillants, que provenen de mines amb valors ètics comprovats. Aquest estiu, els Majoral han participat en la passarel·la Ad-Lib d’Eivissa amb una preciosa col·lecció inspirada en el món fenici, tot i que a les Pitiüses i al seu taller sempre regnarà la posidònia.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor