Experiències

MACBA & Fressange

Com han fet amb el Moma i la Tate Modern, des del març la firma Uniqlo col·labora amb el MACBA perquè els ciutadans puguin accedir gratuïtament al museu els dissabtes a la tarda, amb l’organització d’experiències per fomentar l’art i la cultura. Ja hi ha hagut tallers, xerrades, concerts (com el del britànic Luke Fowler i el de la banda mallorquina Papa Topo) i també una master class de ioga conduïda per la model Verónica Blume que va reunir un centenar de persones fent acrobàcies relaxants entre obres d’art.

Amb aquestes accions, la cadena japonesa, que va aterrar a Barcelona ara fa un any, busca arrelar-se a la ciutat fent alguna cosa més que vendre roba urbana de línies senzilles a preus ajustats. Volen ajudar a democratitzar l’accés a l’art. De la mateixa manera que des de fa deu temporades obren la porta al sibarita món creatiu d’Inès de la Fressange, l’admirada exmodel que encarna l’essència de la dona parisenca, a cavall entre la burgesia i la bohèmia. La seva última col·lecció femenina d’estiu va volar de la botiga ràpidament, i no s’espera menys de la nova entrega de tardor hivern.

Inès volia ser psiquiatra i pintora, però el seu 1,80 d’alçada i la seva elegància aristocràtica la van convertir en la primera gran top internacional francesa. Filla d’uns marquesos cultes i despreocupats, amb els seus cabells curts despentinats, les seves idees progressistes, el seu refinament i la seva intel·ligència va ser la primera ambaixadora de Chanel el 1983, i no va trigar a esdevenir una icona de l’elegància francesa. Un títol que, als 61 anys, continua ostentant.

Diu Fressange que una de les claus per ser chic és saber combinar roba bàsica amb complements que cridin l’atenció (uns texans amb sandàlies de pedreria), però a Uniqlo trobareu sobretot la primera part del joc: peces de fons d’armari, com ara gavardines, blazers, pantalons masculins, vestits de llunes, jerseis moters, un abric de boatiné en blau marí (un to que, segons Fressange, lliga perfectament amb el negre), faldilles dels setanta... Fins i tot hi ha confortables pijames i, per primera vegada, una col·lecció infantil en la mateixa línia. Seria genial que un dia passés pel MACBA per parlar-nos de la seva intensa vida: distingida, mundana i també artística.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor