Experiències

En plena Mercè

Barcelona està immersa en la seva gran festa major, l’aparador més gran de la cultura popular i tradicional de la ciutat, amb més de set-centes propostes i una forta programació musical

Barcelona està immersa fins dilluns en la seva festa grossa, la Mercè, un festival de festivals, multitudinari i popular, que aquests dies reuneix uns 2 milions de visitants de totes les condicions al voltant de diverses activitats culturals, artístiques i festives. I és que les xifres parlen per si soles: 40 escenaris, més de 500 actuacions a l’espai públic, 211 grups i artistes, la participació de 212 entitats de cultura popular i tradicional, 200 activitats a la plaça Catalunya per mostrar el teixit associatiu local i 16 propostes de la ciutat convidada, Lisboa. La música, però, continua sent la gran privilegiada de la programació. Mercury Rev, l’Orchestra Baobab, Miquel Gil & Pep Gimeno ‘Botifarra’, El Kanka, Love of Lesbian, Els Catarres i The Monochrome Set són només alguns dels 130 artistes que passaran per la Mercè aquests dies, sense oblidar els concerts del Festival BAM. Entre les activitats tradicionals destaca especialment el matí de festa major de dilluns, que inclou, entre d’altres, la XXV Mostra de Balls de Gegants i Passada de Nans i Gegants, el seguici de la Mercè, la cavalcada de la Mercè i les 46es Jornades Internacionals Folklòriques. Les dues jornades castelleres, la diada històrica i la diada local, tenen lloc els dies 23 i 24, respectivament, i tampoc podem deixar d’esmentar el festival MAC, que com a novetat inclou activitats per a tota la família a la llera del riu Besòs. I com a final de festa, l’esperat piromusical, que tindrà espai per a temes musicals relacionats amb Lisboa, moments per recordar les efemèrides de l’any i també la banda sonora del maig del 68, els 50 anys de jazz a Barcelona, els cent del naixement de Leonard Bernstein, així com el recull de les millors músiques que passaran per la festa. Una Mercè que aquest 2018 ha fet una picada d’ullet a les dones, amb el pregó de l’actriu Leticia Dolera i el cartell de Sonia Pulido.

Castells a Torredembarra

Redacció

La XXVII edició del Concurs de Castells de Tarragona començarà el dia 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i continuarà els dies 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. El certamen comptarà amb la participació de 42 colles, 12 en la jornada de Torredembarra i 30 durant els dos dies de Tarragona.

La ceràmica omplirà Montblanc

Redacció

Del 28 al 30 se celebrarà el 16è Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, que tindrà els Països Baixos com a convidats. Entre moltes altres activitats, com cada any, el punt central serà l’antic convent de Sant Francesc, amb l’exposició i venda de ceramistes arribats de Catalunya (11), França (9), Espanya (6) i el Regne Unit (1).

Manresa, capital del pessebrisme

Redacció

Coincidint amb el vintè aniversari de l’exposició de diorames i el pessebre monumental de Manresa i com a Capital de la Cultura Catalana 2018, la ciutat acollirà, el 30 de setembre, la 48a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, amb l’assistència de més de 250 persones. Hi haurà una mostra de cultura popular, correfoc, exposicions...

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor