Experiències

Girona & estil

Carles Puigdemont té molt clar que Girona i el seu territori tenen un estil propi basat en “l’autenticitat”. Marta Madrenas creu que és el resultat de la personalitat de la gent i d’una ciutat oberta i cosmopolita: “Som seriosos, tossuts, amb caràcter, ens agrada passar desapercebuts i anar a la nostra.” Això es trasllada a una manera de vestir que barreja “clàssic i contemporani amb una tendència més casual”.

Les dues reflexions apareixen en el manual Girona +, escrit per la periodista Peté Soler i il·lustrat per Joel Miñana (el noi que dibuixa a la seva llibreta el que veu a les passarel·les de moda) sota el paraigua d’Agimod, l’associació que agrupa el sector tèxtil de Girona i a la qual els dos polítics van donar suport des de l’inici. La seva presidenta, Sílvia Castelló, fundadora de l’escola Qstura, ja està molt a prop d’aconseguir tota una fita: que la costura sigui reconeguda com a grau universitari.

L’emprenedora i el seu equip fa quatre anys que organitzen la setmana de la moda de Girona, Gimoda, que ara ens ha permès gaudir del retorn de Celia Vela (una habitual de la 080 que va faltar a l’última edició) i de les núvies bohèmies d’alta costura d’ImmaClé, firma de Canet de Mar, que hi va assistir atreta per l’aposta per la moda de proximitat de la passarel·la.

La presentació de Girona+ (el nom surt del programa Polònia) va tancar l’edició fent reflexionar sobre sociologia i moda. “L’estil de Girona està íntimament lligat al seu paisatge, a la cultura, a la història i fins i tot al moment polític”, assegura Peté Soler, que en el llibre repassa botigues amb personalitat, creadors (“hi veig moltes dones!”), instagramers d’èxit (com Patry Jordan), famílies amb negocis tèxtils (Castañer...) i la gran aposta per la sostenibilitat que lideren noms com Organic Cotton Colours.

També hi donen la seva opinió gironins com Joaquim Nadal (recorda que quan era jovenet els nois anaven amb americana i corbata), Martí Gironell (“l’estil gironí és informal però elegant”) i l’embarassada Ale Rivas, que veu Girona “hippy chic amb un toc trendy”. La pastissera ens recomana el taller de la jove Carina Roca, que els dissenya els nous uniformes del Rocambolesc i que ha guanyat el premi al talent emergent d’aquesta edició.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor