Experiències

Girona, a punt per ressonar

El pregó dels Diables de l’Onyar encetarà la programació de les Fires de Sant Narcís que, del 26 d’octubre al 4 de novembre, oferirà uns 250 actes amb molta oferta de cultura popular

“Més familiars, alegres i amb més foc i soroll que mai.” Així va descriure les Fires de Sant Narcís 2018 la regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, amb clara referència als pregoners d’enguany, la colla dels Diables de l’Onyar, que celebren el 30è aniversari. Donaran pas a un llarg programa d’actes que del 26 d’octubre al 4 de novembre oferirà més de 250 propostes amb un inequívoc fil conductor: la cultura popular: “És el que ens identifica i ens fa singulars, amb clar accent de ciutat i de país. La proposta que presentem destaca, a més, per ser inclusiva, familiar, propera, per la grandíssima participació de les entitats de la ciutat en l’organització i per l’acostament als barris”, ressaltava l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. Així, enguany augmentaran les activitats que formaran part de la festa major dels Quatre Rius, que estrenarà una tronada, un campionat de bitlles catalanes i una pujada a Sant Miquel. Una de les principals novetats d’aquesta edició serà també la programació de dia de l’envelat de la plaça de Miquel de Palol, que acollirà, a més dels tradicionals concerts i balls d’orquestres, activitats infantils i familiars i propostes integradores de les diferents cultures que formen la societat gironina.

L’altra gran protagonista indiscutible del programa serà l’oferta musical, aquest any amb un marcat accent femení i amb un dia més de festa respecte de l’any passat. Roba Estesa, Pupil·les, Miss Kittin, La M.O.D.A., Els Catarres, Els Amics de les Arts, Xavi Sarrà, La Phaze i Dr. Calypso seran alguns dels grups que actuaran a la Copa, que de dia deixarà pas al públic familiar amb les actuacions de Xiula, Orelles de Xocolata i FunKids, un projecte de la Black Music Band i de l’Auditori de Girona que barreja la música negra amb les danses urbanes dels Brodas Bros.

La gran festa del vi de Lleida

Redacció

Coincidint amb la verema i el vi novell, la vila celebrarà la Festa del Vi els dies 27 i 28 d’octubre, amb els cellers de la denominació d’origen Costers del Segre. Es podran tastar vins de nova factura o tradicionals, a més de disfrutar d’un llarg programa d’activitats paral·leles, com la piada infantil de raïm i actuacions musicals.

La cita de Barcelona amb l’arquitectura

Redacció

El 48h Open House BCN és la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l’arquitectura. Un cap de setmana durant el mes d’octubre –enguany els dies 27 i 28– de portes obertes en més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida i totalment de franc. Dies ideals per conèixer el patrimoni més proper (www.48hopenhousebarcelona.org).

La Móra la Nova més agrícola

Redacció

Móra la Nova celebrarà del 25 al 28 d’octubre la 187a Fira Agrícola, Ramadera i Industrial, una de les mostres més antigues de la demarcació. Hi haurà exposicions permanents de bestiar, conferències, jornades monogràfiques i un pavelló comercial amb més d’un centenar d’expositors amb les ofertes i les novetats del sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor