Experiències

Sita Murt & Simone

Saber barrejar estampats, textures i colors amb gràcia és una de les claus de la moda femenina actual. Com també ho és recuperar el passat, l’essència de l’estil de dives que ens han marcat. Per això Isabel Esteve ha buscat com a font d’inspiració per a la col·lecció d’hivern de Sita Murt una dona amb una personalitat i una veu d’impacte: la sacerdotessa del soul, Nina Simone.

Nascuda el 1933 en la segregacionista Carolina del Nord (EUA), ja de ben petita va demostrar un talent excepcional per tocar el piano, però la discriminació racial li va impedir formar part d’una orquestra, així que va optar per cantar en clubs de blues canviant el seu nom real, Eunice Waymon, pel de Nina Simone (per Simone Signoret), perquè la seva religiosa mare no descobrís que tocava aquella “música del diable” que la va acabar catapultant a la fama. Es va casar amb un policia retirat que no entenia per què treia temps de les seves gires per dedicar-lo a la lluita de Martin Luther King, va patir mal d’amors i addicció a les píndoles, però la seva veu profunda i felina la va fer immortal. My baby don’t care for me...

La cantant es caracteritzava per vestir originals estilismes d’estampació africana a joc amb exquisits turbants i joieria maximalista; però també la vam veure dins d’elegants camises blanques, vestits de seda ajustats a la cintura, bruses brodades, abrics confortables... Sita Murt ha volgut captar la seva gosadia de combinar lliurement, i ho ha fet casant bruses d’estampació geomètrica i tocs vitaminats amb pantalons de ratlles, i esponjosos abrics de tweed amb vestits llargs i relaxats. Les línies són àmplies, contemporànies; els colors, càlids, i els materials, naturals.

La col·lecció, que es va presentar a les clientes a la botiga del carrer mestre Nicolau de Barcelona amb música en directe del grup Alison Darwin (la cantant duia un preciós vestit gris de la casa amb botes baixes), globus, sushi i cava, no oblida els jerseis de llana, que també duia Simone. Eren peces clau per a la sempre recordada Sita Murt, una dona tan forta com la cantant, que es va fer càrrec del negoci tèxtil familiar amb quatre fills després de la mort del seu home i que va haver de lluitar contra el masclisme imperant. Un brindis de blues per ella.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor