Experiències

Els petits surten de marxa

El festival El Més Petit de Tots arriba a la 14a edició del 10 al 25 de novembre amb una vintena de propostes per a infants d’entre 0 i 5 anys en dotze teatres i altres espais d’onze ciutats

El territori català està preparat per rebre un festival d’arts escèniques amb un tret diferencial únic: s’adreça a una franja d’edat molt concreta, a nens i nenes dels 0 als 5 anys. Parlem de la 14a edició d’El Més Petit de Tots, que del 10 al 25 de novembre oferirà una vintena de propostes -120 funcions- per creuar els límits de l’escena familiar en dotze teatres d’onze ciutats (deu de catalanes i Benicàssim) a càrrec de quinze companyies, de casa nostra i procedents de Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Noruega, Sèrbia i Suècia. Una àmplia oferta que costa de seleccionar tot i que com explica Eulàlia Ribera, directora del festival: “Ens decantem per les propostes innovadores i les noves tendències, ja que actualment s’està fent molta investigació en aquesta franja d’edat.” Alguns exemples són El jardí de les ments despertes, una proposta creada per l’artista serbosueca Dalija Acin que experimenta amb el temps sense marcar els límits de l’espectacle i permet que el públic entri i surti quan ho desitgi; o la dansa de Tuntu, per a nens amb dificultats visuals.

A més, com a novetat d’aquest any, i amb l’objectiu d’arribar a més públic, el festival surt dels teatres i s’estendrà per una multitud d’espais alternatius on es faran tallers familiars i activitats de formació i divulgació relacionades amb els espectacles i les companyies participants. Serà el cas del taller d’acrobàcies, moviment i cos que portaran els belgues del Théâtre de la Guimbarde; d’un espai de ball en família a càrrec dels danesos Aaben Dans i del taller per divulgar el valor de les cançons de bressol que oferiran els noruecs Dybwikdans. En el marc de la programació, també es duran a terme unes jornades professionals internacionals en què participaran creadors i directors de certàmens d’arreu del món. Amb tota aquesta oferta, aquest any l’organització espera superar els 12.000 visitants que sol rebre i arribar als 15.000 assistents (tota la programació a www.elmespetitdetots.cat).

L’oli novell omplirà Santa Bàrbara

Redacció

Del 16 al 18 de novembre es farà la 22a Fira de l’Oli Novell, Cítrics i Comerç de Santa Bàrbara (Montsià), amb una seixantena d’expositors, mostra de productes, jornades gastronòmiques i activitats diverses com concursos, demostracions, tallers, xerrades, degustacions... Els mateixos dies també es podrà visitar la Fira de l’Oli de Reus.

Nit del sardanisme lleidatà

Redacció

La 24a edició de la Nit de la Sardana, que tindrà lloc a Vallfogona de Balaguer el 17 de novembre, serà la gran cita sardanista de les comarques lleidatanes per cloure la temporada. El programa d’enguany aposta per donar protagonisme als dansaires més joves amb actes com el “sardajove” i el “sardabars”.

Girona, epicentre de la gastronomia

Redacció

El Fòrum Gastronòmic arribarà del 18 al 20 de novembre amb l’objectiu de consolidar-se i apostar per l’excel·lència, més que no pas de créixer més, ja que l’organització creu que l’any passat ja es va arribar a tocar sostre, amb 25.000 visitants. Joan Roca, Marc Ribas, Jordi Cruz, Rodolfo Guzmán i Nandu Jubany no hi faltaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor