Experiències

Vint anys amb Elcacho

Un any abans de fer els 40, Oriol Elcacho celebra dues dècades en la moda, enamorat de la model lleidatana Davinia Pelegrí des de fa dotze anys i amb un projecte vinícola entre mans que l’il·lusiona. Podria fer una festa de traca i mocador (que és com es diu el seu vi), però el model d’esperit catalanament discret diu que no cal “perquè tenir al darrere vint anys de carrera ja és en si mateix una celebració”.

La seva elegància de gentleman i el seu rostre d’angles grecoromans (amb uns preciosos ulls blaus) li han valgut l’epítet d’adonis i li han garantit un lloc en les campanyes i les passarel·les masculines de firmes com Valentino, Cavalli, Custo, Missoni i Ralph Lauren. Precisament, l’estiu passat va fer una sessió de fotos per al cinquantenari de l’emblemàtica firma americana per a una revista britànica a la mansió de Lauren a Long Island, “amb la seva impressionant col·lecció de cotxes, entre els quals n’hi ha un de similar al de James Dean”. Va estudiar empresarials, però la moda l’atreia pel seu vessant artístic, i mai s’ha penedit d’haver-s’hi dedicat. Viu a Barcelona amb Davinia, allunyat del món dels paparazzi i sense necessitat de casar-se, tot i que qualsevol dia podrien fer “una cerimònia petita, íntima”. Quan comparteixen feina, les imatges de tots dos junts són d’autèntic impacte. Dues belleses unides en la feina i en la vida.

Ella li dona suport en la seva aventura vinícola, que va iniciar el 2015 amb el seu amic d’infància Josep Borràs, al capdavant del celler familiar Mas de les Vinyes, a Cabacés, amb DO Montsant. Al model li agrada el vi i també crear les etiquetes que, tant en l’ampolla del vi blanc com en la del negre, juguen amb els seus rostres. “Ja m’estic acostumant a la fama”, fa broma Borràs durant una degustació del seu producte a la festa del segon aniversari de la botiga de la firma francesa Ikks al passeig de Gràcia. El Traca i Mocador (“un nom divertit”) té una producció petita de 7.000 ampolles i un preu ajustat. Que la guia Peñín puntués molt bé el blanc els ha obert les portes en fires de Nova York i Tòquio, i també volen anar a Suècia, Noruega... A Oriol li agradaria poder viure del vi en el futur, tot i que, afortunadament, la seva carrera de model està molt viva.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor