Experiències

Música i titelles flirtegen a Valls

El 14è Festival Guant, del 20 al 25 de novembre, farà èmfasi en un diàleg entre la música i els titelles. Una desena d’artistes catalans, murcians i tailandesos configuren el cartell del 2018

Valls serà l’epicentre de la catorzena edició del Guant, el Festival de Teatre de Titelles, que tindrà lloc del 20 al 25 de novembre amb la participació de deu companyies –amb artistes catalans, murcians i tailandesos– i més d’una trentena de funcions. Enguany, el certamen artístic farà èmfasi en un diàleg entre la música i els titelles. Buscarà, doncs, sorprendre el públic amb l’electrònica i la música d’arrel, a més d’oferir una picada d’ullet al món oriental amb titelles de paper fets amb la tècnica de l’origami o papiroflèxia. Una altra de les singularitats del programa d’aquest any és que per primera vegada es programarà una proposta per a infants i bebès d’1 any, La lluna, la pruna, de la Companyia Mercè Framis. Quant a muntatges, destaca l’estrena de la versió amb l’electrònica en directe de l’espectacle Identitats, de l’històric grup català Rocamora –dia 24 al Principal de Valls–, que combina el treballa amb marionetes, sons ben vius i també l’audiovisual, i Matito i la grandíssima roda de fira, de la companyia Matito, amb la tècnica tradicional de titelles de guant, fent honor al nom del festival. Artur Gaià, l’artista que s’amaga darrere de Quico el Célio, és l’autor i intèrpret de la música d’aquest divertit muntatge, que mescla el titella tradicional i la música d’arrel popular de les Terres de l’Ebre. Altres tècniques aportaran varietat i diversitat al festival, com la la d’actor narrador i la de manipulació en directe, que es podran veure a través de dues companyies catalanes i una de murciana: Festuc Teatre, amb el seu muntatge Adeu, Peter Pan; Mimaia Teatre, amb el treball Roig Pèl-boig, i Teatro Los Claveles, de Múrcia, que ens presentarà l’espectacle en català Les set cabretes. Tot i que la majoria de funcions es faran al Teatre Principal de Valls, també hi ha programades algunes propostes al Morell, la Pobla de Mafumet, Alcover i –com a novetat d’aquesta edició– a Mont-roig del Camp (www.festivalguant.cat).

Manresa, seu del V Festivitas Bestiarum

Redacció

Manresa serà l’escenari, el 24 i 25 de novembre, de l’edició més multitudinària del Festivitas Bestiarum, amb la participació d’una catorzena d’entitats. El 24 es farà una cercavila nocturna, i l’endemà, una de bestiari tranquil i la gala al Teatre Conservatori, en què Mònica Usart serà nomenada ambaixadora del bestiari festiu 2019.

Gaudir del xató de Vilanova i la Geltrú

Redacció

Arriba una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes necessaris per fer un autèntic xató de Vilanova i la Geltrú. El Mercat de Mar serà el marc, el 25 de novembre, d’una nova edició de la Festa del Xató, que donarà inici a les activitats de la Ruta del Xató 2018/19 i, també, al Concurs Nacional del Xató Pere Tàpies.

Triple manifestació firal a Lleida

Redacció

L’ambient estarà assegurat del 23 al 25 de novembre a la Fira de Lleida. La ciutat acollirà tres fires: Lleidantic, el saló d’antiquaris i brocanters de Lleida; Lleida Retro, una exposició de vehicles antics i clàssics, i la Trobada del Disc. L’any passat el triple esdeveniment va reunir uns 7.000 visitants (www.firalleida.com).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor