Experiències

Torn per a les fires de Nadal

Una de les més emblemàtiques i multitudinàries és la Fira de l’Avet d’Espinelves, que l’1 de desembre inaugura el president, Quim Torra. Espera 70.000 visitants i vendre 6.000 exemplars

La tranquil·litat al petit poble d’Espinelves s’està a punt d’acabar. El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugura aquest dissabte 1 de desembre la 38a edició de la Fira de l’Avet, una de les grans cites nadalenques del país, que fins al 9 de novembre porta a la vila, d’uns 200 habitants, més de 70.000 persones. “Els dies forts són sobretot pel pont de la Puríssima, per això, i si es pot, aconsellem visitar la mostra abans, així se’n pot gaudir amb més tranquil·litat”, recomana l’alcalde del municipi, Joan Manel Claveria. I és que molts dels visitants aprofiten per acostar-se al Mercat Medieval de Vic i després a Espinelves “dues propostes que es complementen molt bé”. Quant a xifres, s’espera vendre entre 5.000 i 6.000 exemplars d’uns avets que es conreen en llocs específics per al certamen. “Vull deixar clar que no arrenquem els avets del bosc, sinó que tenim llocs propis per fer-los créixer i després vendre’ls, com qualsevol altre conreu”, especifica Claveria, que també aconsella tenir-los lluny de fonts de calor a casa perquè, i tot i que costa molt, puguin sobreviure. Si no, hi ha diversos punts de recollida on es poden deixar passat les festes, així se’n fan adobs i d’alguna manera tornen a la natura. A més dels avets, però, a Espinelves també es pot passejar per una gran fira d’artesania, amb unes noranta parades, un nombre semblant al d’altres edicions: “La mostra ja no vol créixer més, si no, no tindríem més aparcament ni podríem oferir comoditat al visitant.” La programació es completa amb espectacles, la mostra d’arts i oficis i un acte solidari i sorpresa dedicat als presos polítics i als exiliats, el dia de la Constitució.

D’altra banda, si es visita el centre històric de Vic del 6 al 9 de desembre, es podrà reviure l’època medieval. Durant quatre dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear el passat, amb expositors i moltes activitats, com la representació de l’assalt de l’Altarriba, una història basada en uns fets històrics que van passar a la capital d’Osona en el segle XV.

Els tions arriben a Solsona

Redacció

La 4a Fira del Tió de Solsona arribarà el 8 de desembre a la plaça Major, escenari central de la festa, que serà més familiar que mai, amb mercat d’artesans, activitats gratuïtes per als infants i propostes solidàries. Una de les novetats serà la publicació del conte El viatge, guanyador del primer concurs de contes de l’any passat.

Petits detectius als museus gironins

Redacció

Vint-i-sis museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona participen en la 4a edició de Nadal al Museu, que del 6 de desembre al 7 de gener oferirà una àmplia oferta d’activitats familiars. Una de conjunta a tots els museus serà la de convertir els petits en detectius a través d’un divertit joc de pistes.

Fira de Santa Llúcia a Barcelona

Redacció

Ja es pot passejar pel mercat de Nadal per excel·lència de Barcelona. La Fira de Santa Llúcia omple del 30 de novembre al 23 de desembre l’avinguda de la Catedral, amb 285 parades i diverses activitats, com el “tió gegant” o un pessebre en format de taulell de més de 35 m² al Museu Frederic Marès.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor