Experiències

El gall del Penedès

La xef Carme Ruscalleda serà la pregonera de la 354a Fira del Gall de Vilafranca, un escenari emblemàtic per a la promoció de la preuada au i de la gastronomia i els vins de la comarca

Les mostres d’aviram arriben ben farcides quan tot just es comencen a planificar els àpats nadalencs. Una de les més antigues és la Fira del Gall, que celebrarà la 354a edició el 15 i 16 de desembre a Vilafranca del Penedès. El dimecres 12, però, ja s’inaugurarà, amb el pregó de la xef Carme Ruscalleda, que es traslladarà a l’auditori del Vinseum. Donarà a pas a l’edició més familiar del certamen, ja que com va explicar Dolors Rius, regidora de promoció turística local, durant la presentació de la fira: “La creixent assistència del públic familiar ens ha portat a ampliar l’oferta d’activitats enfocades especialment a aquest tipus de públic.” Per la seva banda, l’alcalde, Pere Regull, va posar en valor la importància de la fira quant a la promoció del territori: “Vilafranca del Penedès té en la gastronomia i el vi una fórmula perfecta que cal seguir potenciant, i la Fira del Gall hi aporta un valor afegit.”

La fira es concentrarà al parc de Sant Julià, amb espais de venda directa –es posaran a la venda uns 2.000 exemplars del gall del Penedès–, la mostra gastronòmica i l’anomenat celler del Penedès, que oferiran racions i plats amb el producte estrella de les jornades, el gall. També hi haurà la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, el mercat d’artesania i productes naturals, el Concurs Exposició de Raça de Gallina Penedesenca Memorial Amadeu Francesch i la novetat d’aquesta edició, la fira en família, amb espais i jocs per als més petits. Amb tot s’espera arribar o superar les xifres de l’any passat: 43.000 visitants, que van fer una despesa mitjana d’uns 50 euros.

Per la seva banda, el Prat de Llobregat acollirà del 14 al 16 de desembre la 45a Fira Avícola de la Raça Prat, una fira de proximitat que mostra productes de la terra reconeguts i de qualitat com són l’aviram de raça Prat i la carxofa Prat, orgull de la ciutadania. S’hi s’esperen 80.000 visitants, que podran gaudir de moltes propostes, com la Mostra d’Entitats, enguany amb més de 60 entitats i uns 40 actes.

Centelles, capital de la tòfona

J. PEÑA

Abans de les festes nadalenques, Centelles celebra des del 2008 la Fira de la Tòfona, enguany el 15 i 16 de desembre. Els expositors oferiran els seus millors productes, però també hi haurà tastets i maridatges conduïts per reconeguts cuiners i productors de tòfona, menús amb tòfona, tallers, activitats infantils i familiars...

El Nadal i l’aviram omplen Valls

J. PEÑA

Valls es prepara per viure el tradicional Mercat de Nadal, Fira de Capons, Aviram i Motius Nadalencs els propers 15 i 16 de desembre. Es tracta d’un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp, amb una variadíssima oferta d’aus, ornaments nadalencs i productes artesans.

Ruscalleda, també a Cardedeu

J. PEÑA

La 24a Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu, del 14 al 16 de desembre al centre de la vila, comptarà amb una convidada d’honor, Carme Ruscalleda, present durant la inauguració. Els torrons seran els grans protagonistes de la mostra –caldrà tastar el trufat de ratafia i borrego–, a més de la Fira de Nadal i moltes activitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor