Experiències

‘Tuset reloaded’

A mitjans dels anys seixanta, Oriol Maspons va fer una sèrie de 500 samarretes amb el logo Tuset Street que es van vendre en un tancar i obrir d’ulls. El carrer barceloní era el símbol d’una modernitat que s’obria pas malgrat la dictadura a cop de minifaldilla, bars joves i agències de models i de publicitat innovadores. Des d’allà, Leopoldo Pomés va crear anuncis amb Teresa Gimpera d’una nova estètica refinada i va inventar la revolucionària truiteria Flash Flash, tan informal com agosarada i chic. Les terrasses dels locals eren plenes de fotògrafs amb camises florejades, estudiants divertits, nous professionals amb els cabells tallats a la moda per Pasqual Iranzo, cineastes, escriptors... Dalí parava el trànsit muntant performances amb panteres i s’hi reivindicava la catalanitat en l’emblemàtica La Cova del Drac, el local de jazz per on passaven des d’Els Joglars fins a Pi de la Serra i Tete Montoliu sota la mirada atenta dels grisos.

Fa molt d’aquell Tuset, però ha quedat gravat en la història de la ciutat per sempre. No puc evitar pensar-hi quan rebo una invitació per gaudir del sopar espectacle de Gatsby, un dels locals que han tornat a fer brillar el mític carrer en l’última dècada. Passejar de nit per les seves voreres (on hi ha des del Bling Bling fins al Sutton) vol dir topar amb un munt de noies vestides sporty chic, jovenets amb roba de marca... El carrer bull i també les sales de festa, que, com Gatsby (decorada a l’estil del film de Barz Luhrmann), estan encantats amb la reviscolada de Tuset. “El nostre model ofereix un sopar de qualitat per un preu que un grup d’amics es pot permetre pagar”, diu el seu cap, Oliver Om.

Fa quatre anys que Gatsby funciona, canvien l’espectacle cada sis mesos, amb ballarins que participen en programes del tipus OT (“se’n presenten 200 a cada càsting”), bones coreografies, acrobàcies i cantants que interpreten èxits de Madonna i Kylie Minogue. A les taules veig russes guapes sexies, un grup de xineses fashion, un esportista famós... Molta festa i ambient a la manera del segle XXI, força distant d’aquells anys en què Tuset Street era el reflex d’un temps cultural inquiet vinculat a la revolució social dels joves europeus. New generation. Tuset reloaded.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor