Experiències

Formatge per Nadal

Aquestes festes, al Disfrutar no hi haurà menú especial perquè els seus xefs se’n van de vacances “com els nens”, per permetre al personal viatjar i gaudir de la família. Ara bé, si voleu tastar a casa un pessic de la creativitat de Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro us podeu endur el cheese cake (5 euros) que han preparat per al menú de Nadal de Vila Viniteca. És un pastís de formatge que van idear per al restaurant Compartir i que, van repensar el 2012 per al Disfrutar. “Ara n’hem creat una nova versió que té dues cireres, una de cremosa i una de líquida”, explicaven dimarts en el dinar de presentació d’una proposta que arriba a la tretzena edició, sempre amb diferents cuiners de prestigi.

Bé, de vegades alguns repeteixen, com és el cas dels germans Torres, que ja havien elaborat uns canalons a l’estil de la seva àvia Catalina i que ara s’han encarregat de rostir un pollastre de pagès amb cítrics i raïm. “Tot són cuixes, que són més suaus”, diuen d’un plat (15 euros) elaborat tradicionalment, amb les bases que van aprendre de ben joves, quan estudiaven amb mestres com Josep Lladonosa i Mey Hofmann.

“Fa uns anys, la cuinera va fer un lingot de xocolata per a aquest menú que va tenir un èxit espectacular”, recordava l’amfitrió, Quim Vila, que ara ha convidat la filla i hereva de Mey, Silvia, a participar en el menú. Ho fa amb uns boníssims canalons de crema trufada i foie (18 euros), “un plat estrella de la casa des de fa molts anys”: “De fet, la mare me’l preparava quan era petita però sense brandi”, deia. Per compensar tanta caloria, Francesc Rovira (de la Fonda Xesc, a Gombrèn, Ripollès) ofereix un consomé vegetal amb nap, col, royal de tòfona i ginebró “que ens transporti a la muntanya” (10 euros). Quim Vila va aprofitar per presentar el nou catàleg de la Viniteca, que aquest cop ha dissenyat Perejaume inspirant-se en la música i el vi amb una mena de pentagrama en què les notes són grans de raïm. L’endemà d’aquest dinar, el vinater rebia al seu local de l’Illa Diagonal Ferran Adrià per firmar el llibre Vinos de la Bullipèdia, i al vespre servia els vins del sopar dedicat a Dalí –amb Jaume Subirós, d’El Motel, als fogons–, amb què l’hotel Palace inicia les celebracions del seu centenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor