Experiències

Salou s’anticipa al carnaval amb el 39è Cós Blanc

És l’acte estrella de la festa major d’hivern, amb una setantena de propostes gratuïtes. Tindrà lloc el 2 de febrer, s’hi llançaran 24.000 quilos de confeti i hi desfilaran 28 carretel·les temàtiques

El confeti s’apoderarà dels carrers de Salou el 2 de febrer. Vint canons en llançaran uns 24.000 quilos sense parar, que cauran sobre els visitants i les carrosses i comparses que desfilaran enmig d’un gran ambient i de molta música. El Cós Blanc és, sense dubte, la proposta estrella de la festa major d’hivern de la vila, “un dels actes més genuïns i multitudinaris de Salou, en el qual tothom s’implica perquè tot surti correctament”, assenyala la regidora de Cultura i Festes, M. José Rodríguez. “Una gran festa reconeguda arreu que cada any atreu milers de curiosos, tant de poblacions veïnes com també de l’estranger”, assenyala al seu torn l’alcalde, Pere Granados. La celebració presenta una estructura consolidada que durant el matí té un caràcter més local, amb la desfilada de les colles pels carrers del municipi. A la tarda, el carrer Ciutat de Reus es converteix en una discoteca a l’aire lliure per on desfilen les carretel·les –enguany hi participaran unes 28 propostes, que mouran més de 3.800 persones–. I tot amenitzat amb llum làser i canons d’il·luminació d’última generació i amb la música en directe amb Dj Moncho a les ordres de l’speaker Juanma Hidalgo. Se sonoritzaran uns 500 metres del carrer, el que equivaldria, segons l’organització, al so de deu concerts alhora reunits, però en un sol carrer de la vila.

La Festa del Cós només és, però, un dels actes festius de la setantena que proposa la festa major d’hivern de Salou, a la qual va donar el tret de sortida l’actor còmic Txabi Franquesa el 25 de gener amb la lectura del pregó. Onze dies de festa amb activitats per a tots els públics, amb molta música, humor i actes esportius i tradicionals, com la trobada de gegants del 27 de gener i les matinades de grallers del 3 de febrer. La programació també preveu nombroses activitats dedicades als més petits. Destaquen la inauguració de la Fira Xic’S al passeig 30 d’Octubre (divendres 25); el Salta Xic’S, amb inflables i tallers per conèixer la cultura popular del municipi, a la plaça del TAS (dissabte 26); l’espectacle Struc Màgic Teatre, de Javi el Mago, a l’envelat (dimarts 29 i dimecres 30), i el ja consolidat Cós Blanc Xic’S, a l’envelat de festa major, amb el grup d’animació La Cremallera (divendres 1 de febrer, a les 17.30 h). Podeu trobar tota la programació a www.salou.cat.

Joana Peña

jpenya@lrp.cat

La festa de Calaf amplia dies i actes

Redacció

Un any més, el 5 de febrer, Calaf celebra la diada de la seva patrona, Santa Calamanda amb una festa que cada any agafa més embranzida i que enguany ofereix una programació de luxe que tindrà lloc de l’1 al 9 de febrer (amb concerts com el del Cor Geriona -a la foto- o els espectacles de Quim Masferrer, Lloll Bertran...).

Fort programa musical

J.PEÑA

Un altre dels eixos forts de la festa d’hivern és l’activitat musical gratuïta. De la programació d’enguany destaca l’actuació de Blas Cantó, un dels artistes més prometedors del panorama de la música espanyola actual (26 de gener), seguit de l’Afterparty agrorumba i olé, a càrrec del Dj OGT. Altres actes musicals destacats seran: Festa Flaix FM (25 de gener); festa de les colles amb l’orquestra Nueva Alaska i els Atabaladors de Salou; Festa Disco Colles FM 19 (31 de gener); gran ball amb l’orquestra Pasarela (1 de febrer); Non Stop Cós Blanc (1 de febrer); gran ball amb l’orquestra Montgrins (2 de febrer); Remember Night Session (2 de febrer), i ball de fi de festa amb l’orquestra Nueva Etapa (3 de febrer).

La Candelera, a Molins de Rei

J.PEÑA

Més de 300.000 visitants,

4.000 m² d’expositors –amb més de 900 estands– i centenars d’activitats adreçades a tots els públics. Aquestes són les espectaculars xifres que presenta la 168a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, que tindrà lloc de l’1 al 3 de febrer. També se celebrarà la 39a Fira de Vins i Caves.

Tastar oriços a Sant Feliu de Guíxols

J.PEÑA

L’acte central de la campanya gastronòmica Temps d’Uriços de Sant Feliu de Guíxols és l’Uriçada Popular, que es farà el dissabte 2 de febrer a les 11 del matí als Jardins Juli Garreta. Es tracta d’una bona ocasió per tastar aquests fruits de mar tan apreciats. Se’n solen servir unes 350 racions, uns 2.000 eriçons.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor