Experiències

Una pizzeria d’autor

Jérôme Quilbeuf va ser cap de cuina del Sant Pau de Carme Ruscalleda mentre la seva parella Rie Yasui treballava a la sala del restaurant. Junts també van compartir l’aventura japonesa de la cuinera al local de Tòquio, i junts també es van embarcar, el juny del 2016, en la creació d’una petita pizzeria, Nonna Maria, amb propostes per al dia a dia i tocs i elaboracions delicades d’alta cuina.

Un francès i una japonesa, que parla un català perfecte, ideant l’elaboració italiana estrella. “Vam triar la pizza perquè és una proposta senzilla, de molt bona qualitat, que agrada a tothom”, explica Yasui. Ho van fer tan bé que aquest mes s’han traslladat a un espai més ampli, als baixos de l’hotel Melià Sarrià, i ho han celebrat amb una festa on no ha faltat Carme Ruscalleda, que va arribar amb les seves dues netes i va ser rebuda amb grans abraçades per la parella amfitriona.

Precisament, ara que la xef trasllada el seu Sant Pau de Tòquio a un altre emplaçament, Quilbeuf aprofitarà l’antic local per iniciar el seu propi projecte de cuina amb grans xefs, que aniran passant pels fogons de manera itinerant. Tornant a les pizzes, les de Nonna Maria són de massa cruixent ben fermentada, i més fines que les napolitanes “perquè es puguin menjar bé les puntes”. A la carta n’hi ha de tradicionals i també de divertides, com la Vaques enamorades (feta amb formatges) i la Pizzaman, amb pollastre amb curri, coriandre, panses i llima. Cada mes també en podeu trobar una de firmada per un xef convidat. La llista la va inaugurar Ruscalleda, amb una pizza de llonganissa, formatge, endívies, figues i ito togarashi (brins de bitxo). Van seguir noms com Carles Gaig, Víctor Quintillà, Marc Gascons, Artur Martínez i Paco Morales. “Una de les més sorprenents va ser la de Nandu Jubany, amb carpaccio de gamba vermella i allioli de sofre”, diu Rie, que també en té una amb el seu nom, amb pollastre, alga nori, ceba, mozzarella, maionesa, salsa teriyaki i peril·la. Ara estan pensant a convidar Christian Escribà, que podria fer la més dolça d’una llista que ja suma 22 cuiners. Tots són amics d’una parella que es va enamorar l’any 2000, quan treballaven junts en un hotel de Barcelona, i que ara porten un negoci “de pizzes amb cor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor