Experiències

Girona reunirà el millor circ internacional

El 8è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or arribarà del 14 al 19 de febrer amb una vuitantena d’artistes provinents d’una dotzena de països que oferiran vint-i-quatre atraccions mai vistes a Europa

La màgia del circ s’apoderarà per uns dies del Camp de Mart de la Devesa de Girona. La ciutat acollirà del 14 al 19 de febrer la vuitena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or –el segon cop que es fa a la capital gironina–, considerat un dels cinc millors espectacles de circ d’arreu del món i el més potent en l’àmbit estatal. Una vuitantena d’artistes arribats d’una dotzena de països oferiran vint-i-quatre atraccions mai vistes a Europa, i comptarà amb la participació de les principals companyies de circ d’arreu del món. Alguns participants destacats d’aquest 2019 seran el Gran Circ Estatal de Rússia Rosgoscirk, que farà tres atraccions en perxes volants, malabars i malabars en grup, i el nord-coreà Gran Circ de Pyongyang, amb dues atraccions per part d’un gran grup de saltadors de bàscula i la trapezista Kil Hye Song, una de les protagonistes del cartell d’aquesta edició. A més, es podran veure noves disciplines mai presentades al festival, com el pal aeri i la roda de la mort. Quant a novetats, després de l’èxit de la darrera edició, amb més de 30.000 espectadors i aforaments del 100% en els cinc dies de celebració, el certamen es planteja per a aquest 2019 un doble repte: d’una banda, créixer en aforament afegint un dia més amb dues representacions extra i, de l’altra, crear en paral·lel, al Palau de Fires, la Circus World Market, l’única fira sectorial d’empreses del sector del circ que se celebra al món. Així, es mantindrà la fórmula dels espectacles blau i vermell i de l’espectacle d’or amb els guanyadors, però la gala ja no es farà dilluns, sinó dimarts, amb l’entrega dels elefants dalinians –el dilluns serà el dia de l’espectador, amb quasi totes les categories de butaca a 18 euros–. En total, doncs, seran setze representacions amb un aforament que superarà les 34.000 butaques –a hores d’ara ja n’hi ha més de 15.000 d’ocupades–. Per tot plegat, l’organització espera que sigui el major esdeveniment circense d’Europa.

JOANA PEÑA

jpenya@lrp.cat

Bruixes i bruixots a Centelles

Redacció

Centelles celebrarà el 22è Cau de Bruixes del 14 al 17 de febrer. Les bruixes i bruixots prendran els carrers del municipi amb una festa que programarà molts actes, entre els quals destacaran els carrers temàtics, el mercat màgic, correfocs, l’espectacle de l’Spero, la proclamació de la bruixa del 2019, el sopar embruixat, el joc del llop...

La festa manresana escalfa motors

Redacció

L’activista cultural manresà Joan Morros encetarà el 15 de febrer la Festa de la Llum de Manresa, que se celebrarà fins al 10 de març. Així, la ciutat commemorarà el Miracle de la Llum, un fet misteriós que es va produir el 1345, amb un llarg programa d’actes que inclourà la Fira de l’Aixada, el 23 i 24 de febrer, i la Transèquia, el 10 de març.

La llum transformarà el Poblenou

Redacció

Per segon any, Llum BCN transformarà els carrers del Poblenou del 16 al 18 de febrer en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure, a través de la llum com a mitjà creatiu i de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món. I també, del 8 al 12 de febrer, se celebraran les festes de Santa Eulàlia, amb molta cultura popular.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor