Experiències

LA capital de l’agricultura catalana

Mollerussa està preparada per rebre la 147a Fira de Sant Josep, del 16 al 19 de març, que inclourà el 4t Saló del Tractor i el 39è Saló de l’Automòbil. S’hi espera la visita d’unes 200.000 persones

Mollerussa acull cada mes de març una de les mostres amb més renom de les terres lleidatanes: la Fira de Sant Josep, reconeguda com a Fira Catalana de la Maquinària Agrícola, que està considerada una de les més importants de l’Estat espanyol i que és un punt de trobada i de referència per als sectors agrícola i ramader: “En quatre dies tenim una afluència que oscil·la entre els 180.000 i els 200.000 visitants, l’impacte econòmic que genera el certamen és molt important, no només per a Mollerussa, sinó per dinamitzar tota la comarca, fins i tot aconsegueix que s’omplin molts hotels de Lleida”, remarca Poldo Segarra, director de Fira de Mollerussa, que destaca l’antiguitat i la tradició de la fira, però també l’aposta per la innovació “que es fomenta amb el Concurs d’Innovació Maquinària, un estímul perquè els fabricants presentin les últimes novetats del sector”. Amb tot, enguany ofererirà prop de quatre quilòmetres lineals de fira distribuïts en tres espais diferenciats, amb uns 300 expositors: el recinte exterior, on hi haurà la maquinària agrícola i ramadera així com complements per a l’agricultura i la ramaderia, a més del Saló del Tractor (biennal); els pavellons firals, també amb complements per a agricultura i ramaderia, multisectorial, institucional i agroalimentació, i el recinte de les piscines, amb el Saló de l’Automòbil, la segona mostra de vehicles més important de Catalunya pel que fa a vendes –l’any passat s’hi van vendre 279 cotxes–. El caràcter professional el posaran les reconegudes jornades tècniques, que enguany compleixen quaranta anys com a referent per al sector “un punt de trobada de debat del món agrari i un complement ideal de la fira”. En total es faran tretze jornades, a més d’altres trobades importants com la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals, concursos i reunions de col·lectius del sector –en els últims anys es treballa en la línia d’organitzar jornades no només tècniques, sinó també de demostració al camp–. També hi haurà altres actes, com la nit de l’expositor, en què es donaran els premis d’innovació.

Caldes de Montbui farà bullir l’olla

Redacció

El Mercat de l’Olla i la Caldera del 16 i 17 de març serà l’acte central del programa Fem Bullir l’Olla –fins al 24 de març–. L’11è Mercat d’Artesans i Gastronòmic cuinarà llenties a les calderes i cigrons a l’olla més gran de Catalunya. Tornarà l’activitat Anada de l’Olla, enguany amb una gran tirolina per sobre de la riera.

Perpinyà, seu de la sardana 2019

Redacció

El dissabte 16 de març, Perpinyà serà proclamada Capital de la Sardana 2019. Durant un any, la vila ajudarà a difondre i a promoure la sardana amb diverses propostes. El dia de la proclamació s’inaugurarà l’exposició Sardana: entreu a la dansa, es descobrirà una placa commemorativa i es farà una ballada i concert.

Tastar les figues de Capellades

Redacció

Des de fa molts anys, a Capellades el segon diumenge de Quaresma –enguany el 17 de març– és sinònim del Mercat Figueter. El certamen se celebrava antigament el dia en què es posaven a la venda les figues ensucrades. Ara és una fira amb productes tradicionals, però també comercials i d’entitats, i amb molts actes.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor