Experiències

El potencial gastronòmic ebrenc

Tortosa celebrarà la 6a edició del Festast, la Fira Alimentària de les Terres de l’Ebre, un certamen biennal amb una setantena d’expositors que prenen com a referència els productes del territori

Arriba una bona oportunitat per descobrir i gaudir del potencial gastronòmic de Tortosa i la resta del territori ebrenc, Tarragona i el nord de Castelló: la sisena edició del Festast, la Fira Alimentària de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc del 23 al 25 de març. La cita comptarà amb una setantena d’expositors vinculats al món de la restauració, l’hostaleria i la gastronomia, que es corresponen a sectors com les denominacions d’origen del vi, l’oli i el cava i altres productes de qualitat, distribuïdors, productors i comerços, representants del turisme gastronòmic, escoles de cuina, empreses d’accessoris d’alimentació i paraments de la cuina... La programació es completarà amb diverses activitats, com els Premis Torrado i les esperades demostracions de cuina, situades a l’espai central del pavelló.

L’encarregat d’inaugurar el Festast 2019 serà el reconegut pastisser Christian Escribà, propietari de diversos establiments a Barcelona i amb orígens familiars a Tortosa. També oferirà una sessió de showcooking a l’espai de cuina. Precisament, aquest torna a ser un dels punts de referència del certamen: per aquesta zona passaran diversos cuiners que elaboraran plats en directe amb productes de proximitat. Així mateix, i després de l’èxit de la darrera edició, es potenciarà l’oferta per als més petits, que es podran embrutir i endinsar en el món dels fogons mentre elaboren diversos tastos amb l’ajuda de monitors. En l’àmbit professional, visitaran la fira un any més estrelles Michelin com el xef Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar; l’Escola de Cuina de Tortosa i, tot i que també n’hi haurà de fora, tindran un especial protagonisme els cuiners locals, perquè un dels objectius de la fira és “potenciar la gastronomia local i donar-la a conèixer a tot el territori”, explica Emili Lehmann, regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Tortosa, que espera la presència destacada d’expositors i visitants en aquesta edició, ja que “en els dos últims anys, el sector de la gastronomia ha estat un dels que ha notat una millora de l’economia”. També destacarà la jornada professional del dilluns 25, “un dels punts forts de la fira: a banda d’atraure consumidors, també és un lloc de trobada per als professionals del sector, on poden conèixer productes i descobrir noves maneres de cuinar”. El 2017 hi van prendre part al voltant de 300 professionals, xifra que també s’espera enguany. Quant al caràcter biennal, Lehmann assenyala que “funciona” i, de moment, volen mantenir aquesta periodicitat: “Així no coincidim amb la gran mostra Alimentària i els expositors no són tan repetitius i tenen més temps per preparar i oferir novetats.” Finalment, remarca que el que principalment aporta el certamen a la ciutat és “dinamisme”. “La gent surt a descobrir productes que després pot comprar o degustar en botigues i restaurants del costat de casa.”

JOANA PEÑA

jpenya@lrp.cat

Dades d’interès Dates: del 23 al 25 de març. Últim dia, jornades professionals. Lloc: pavelló firal de Tortosa. Periodicitat: biennal. Horari: d’11.30 a 22.30 h (el dia 24, fins les 21.30 h). Preu: l’entrada costa 3 euros (2 tastos enogastronòmics). Visitants 2017: 12.000 tastos de producte Més informació: www.festast.cat

Els gegants del Pi compleixen anys

J.Peña

Del 16 al 24 de març, el barri del Pi de Barcelona celebra la festa major amb nombroses mostres de cultura popular. Enguany, a més, se celebren els 350 anys dels gegants petits del Pi, amb exposició. Hi haurà castellers, sortida del Lleó i la Mulassa, una trobada de bèsties d’arreu i la tradicional passejada dels Oriols.

El mes de la carxofa, a Sant Boi

J.Peña

La carxofa és el comú denominador del gruix de les activitats que es desenvolupen a Sant Boi de Llobregat durant el mes de març. Un bon grapat d’establiments ofereixen una àmplia oferta de menús i tapes elaborats amb carxofa i també es fan diversos actes, com la 20a Carxofada, el punt culminant del programa (31 de març).

La Vallirana més natural

J.Peña

La 7a Fira Vallirana Natura ofereix un espai de productes i serveis naturals i ecològics, de natura, salut i higiene a través de tallers, activitats i xerrades per a tota la família. Es farà el 23 i 24 de març a la rambla de la Sobirania, i s’apostarà per la difusió i el coneixement amb l’Espai Àgora i Vida. També hi haurà un rocòdrom infantil amb tirolina.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor